Ulovlig afspærring gør Nørrebrogade farlig

Væltede advarselskegler, utilstrækkelig afspærring og stenbunker i mandshøjde gør det farligt at være blød trafikant på Nørrebrogade. Afspærringen er utilstrækkelig og ulovlig, og selvom entreprenøren har pligt til at føre tilsyn to gange dagligt, er trafikanterne på Nørrebrogade ikke tilfredse med afspærringen. Chef for Center for Trafik ved Københavns Kommune Ivan Partov vil nu kontakte bygherren for at få manglerne udbedret.

»Man skal kunne komme sikkert forbi vejarbejdet, og det gælder også handicappede, børn og gamle. Og det lyder ikke som om, det er sådan nu,« siger Ivan Partov, efter Netavisen gør ham opmærksom på forholdene på Nørrebrogade.

Fortov er blevet trafikeret cykelsti
Et af de aktuelle problemer er, at fortovet på den ene side af Dronning Louises Bro nu er indraget som cykelsti, men skiltningen er ikke tydelig nok. Derfor ender barnvogne, hundeluftere og løbere imod kørselsretningen på Europas mest trafikerede cykelsti. Et yngre par med barnevogn, der er på vej ud på cykelstien i myldretidsfart, siger, at de ikke har set noget skilt. »Det er selvfølgelig et problem, især med den her,« udtaler manden og peger ned på barnevognen.

En anden fodgænger, Frederikke Elhauge på 21 år, foreslår, at man tegner linjer og opdeler fortovet mellem cyklisterne og fodgængerne. Hun er dog ikke selv skræmt af pludseligt at være midt på cykelstien.

»Jeg er opvokset i København, så jeg er vant til de sindssyge cyklister,« siger Frederikke Elhauge.

Heller ikke Norlita Mahamud eller Srisida Nookea, der begge er på forretningsrejse i København, har lagt mærke til, at fortovet er indraget som cykelsti. Kun et lille skilt på dansk oplyser fodgængerne om, at de er forvist fra fortovet. »Det kan man selvfølgelig ikke forstå, hvis ikke man kan læse dansk,« siger de to kvinder.


Afspærring i orden inden weekenden

Anlægsarbejdet har varet i over et år, og ifølge Ivan Partov har man fået klager, men ikke flere end sædvanligt. Det er Center for Trafik, ved Københavns Kommune, der har det øverste myndighedstilsyn. Derfor lover Ivan Partov, at afspærringen vil blive i standsat inden weekenden.

»Det skal være sikkert at færdes på gaden, også selvom det er mørkt. Markering og afspærring skal være i orden, og derfor vil vi tage fat i bygherren.« Det udtaler chefen for Center for Trafik ved Københavns Kommune.
 

One Response to "Ulovlig afspærring gør Nørrebrogade farlig"