Derfor vil virksomheder have ansatte til at tage jernhesten på job

I 2018 cyklede 58.695 deltagere med i kampagnen “Vi cykler til arbejde”, der har eksisteret siden 1997.
Foto: Cyklistforbundet/Marie Hald

Tag cyklen på job, og lad bilen blive hjemme.

Sådan lyder rådet fra Cyklistforbundet, der endnu en gang har åbnet for tilmeldingen til kampagnen ”Vi cykler til arbejde”, der løber af stablen i maj måned.

VI CYKLER TIL ARBEJDE

  • Kampagnen “Vi cykler til arbejde” sætter fokus på at få flere til at cykle til og fra arbejde
  • Cyklistforbundet står bag kampagnen, der har eksisteret siden 1997
  • De seneste fem år har deltagerantallet ligget mellem 60.000 og 100.000 medarbejdere rundt i landet
  • Kampagnen er en anledning for både virksomheder og medarbejdere til at sætte positivt fokus på at cykle til arbejde
  • i 2018 cyklede 58.695 deltagere med i kampagnen

Kilde: Cyklistforbundet

Læs også: LA-lokalpolitikere går imod strømmen: Nej tak til cykelkampagner

En af de virksomheder, der i de sidste mange år har tilmeldt sig kampagnen, er PensionDanmark. Pensionsselskabet  er med for at øge medarbejdernes sundhed.

– Vi synes, det er vigtigt, at medarbejderne får noget frisk luft, noget motion og noget energi til hjernen. I og med vi er et pensionsselskab, der har stort fokus på forebyggelse i forhold til medlemmer, er vi også rigtig glade for, at vores ansatte gerne vil være gode eksempler, siger Marianne Fussing Ørsted, der er HR-direktør i PensionDanmark.

Virksomheden har blandt andet stillet lånecykler på den nærmeste togstation, så de ansatte, der kommer langvejsfra, også har en mulighed for delvist at tage cyklen til arbejde.

– I det hele taget opfordrer vi – ikke kun i maj måned, men også i de andre måneder af året – de ansatte til at tage cyklen. Vi vil rigtig gerne støtte vores medarbejdere i at cykle til arbejdet, hvis medarbejderne ønsker det, siger Marianne Fussing Ørsted.

Stor opbakning

Ifølge Cyklistforbundet deltog næsten 60.000 danske medarbejdere fra mere end 2.000 virksomheder i kampagnen sidste år. Virksomhederne opfordrer deres ansatte til at tage cyklen på job hver dag i maj måned, hvor kampagnen finder sted.

Ifølge Klaus Bondam, der er direktør i Cyklistforbundet, er der stor opbakning fra landets virksomheder, som meget gerne støtter op om fællesskabet og en aktiv livsstil blandt de ansatte.

– Den daglige cykeltur gør en kæmpe forskel for vores velbefindende og sundhed. Når man samtidig cykler på hold sammen med kollegaerne, sker der en forandring, som kan være svær at opnå på egen hånd. Fællesskabet motiverer, og det vil mange virksomheder heldigvis gerne bakke op om, siger Klaus Bondam i en pressemedelelse.

Læs også: Flere studerende spænder hjelmen

I grafikken nedenfor kan du gå på opdagelse i top 5 over de virksomheder med flest tilmeldte ansatte og flest antal kørte kilometer i 2018. 

Sådan gjorde vi: Idéen udsprang af Cyklistforbundets pressemeddelelse fra den 19. marts om kampagnen “Vi cykler til arbejde”. Citaterne stammer fra pressemeddelelsen og telefoninterview. Statistik over sidste års tilmeldinger er tilsendt af Cyklistforbundet.