Ung forfatter vinder Debutantpris for Techno-roman

fullsizerender
50.000 kr. har Niels Henning Falk Jensby vunder for sin debutroman Techno.

En krop, et miljø og et umætteligt begær, lyder bagsideteksten på bogen Techno af Niels Henning Falk Jensby, der er vinder af BogForums Debutantprisen 2016. Præmien er 50.000 kr.

– En modbydelig bog, er det første Mona Madsen, som er en del af juryen, siger om årets debutantbog til åbningen af BogForum 2016.

– Jeg er meget taknemmelig for, at juryen ikke har valgt en stor, romantisk og spændende fortælling, men har valgt at pege på en bog, der er helt til sin kerne af afmægtig og ensom i en tid, hvor det lader til at flere og flere mennesker bliver udgrænset og udsatte
Forfatter Niels Henning Falk Jensby.

– Der er i denne bog meget vilde og eksplicitte sexoplevelser, men det er ikke porno, det er ikke fifty shades of grey. Det bliver fortalt mere nøgternt, svedigt og udmattende. Det er råt, det er beskidt, det er ulækkert.

Techno handler om en ung mand, der er ny i det københavnske technomiljø. Han forelsker i en ældre fyr. Det handler ikke om følelser, men om kroppe. Den ældre dominerende fyr fører jeg-personen ud på en seksuel glidebane.

– Jeg er meget taknemmelig for, at juryen ikke har valgt en stor, romantisk og spændende fortælling, men har valgt at pege på en bog, der er helt til sin kerne af afmægtig og ensom i en tid, hvor det lader til at flere og flere mennesker bliver udgrænset og udsatte, siger en rørt Niels Henning Falk Jensby.

BogForums Debutantpris er en litterær pris, der bliver tildelt til en skønlitterære debutant. Yahya Hassan, Christian Jungersen og Morten Pape er blandt forfattere, der de seneste år har modtaget Debutantprisen.