Unge drukner i jobportaler

Ungarbejde.dk, karriereportalen.dk og praktikpladsen.dk er blot et lille udsnit af websites, der allerede tilbyder unge at finde jobs og praktikpladser. Alligevel lancerede Arbejdsmarkedsstyrelsen i sidste uge endnu et website i rækken. Websitet »er lavet efter de unges behov,« og indeholder bl.a. videoer med hjælp og ideer til at søge job og elevpladser.

 

Hos Ungarbejde.dk Aps, der også hjælper unge med at finde fritidsjob og elevpladser, ser man dog ikke det nye website fra Beskæftigelsesministeriet som en trussel.

 

Mere form end indhold

»Det ser ud til, at der er et reklamefirma, der har fået ret frie rammer for hvad de skulle lave. Det ligner mere form end reelt indhold,« siger partner i Ungarbejde ApS Martin Fabricius. »Jeg tror ikke de har arbejdet ret meget på den bagvedliggende mekanik.«

 

Samtidig med lanceringen af websitet har Arbejdsmarkedsstyrelsen også lavet en app til smartphones, der skal lette de unges søgninger. Morten Høy, der anmelder apps på AppsAndroid.dk, mener ikke app’en har noget at tilbyde de unge jobsøgende:

 

»Den tilbyder ikke noget, et bogmærke på startskærmen ikke vil kunne give dig. Groft sagt er der mere tale om en fil med links, end en rigtig app,« siger han.

 

Jobforslag: Professor på Syddansk Universitet

Søgefunktionen på ijob.dk, får heller ikke konkurrenterne til at frygte den nye spiller. En søgning på studiejobs resulterer stillinger som ”Associate professor in international relations ” og ”Professorship (MSO) in regional economics and the spatial dimension of economics ” på Syddansk Universitet.

 

»Det er det velkendte robot-problem, at alt slipper ukritisk igennem,« lyder det fra Martin Fabricius.

 

Markedet er allerede mættet

At markedet for jobportaler for unge allerede er mættet, vidner Arbejdsmarkedsstyrelsens egen liste over unge-sites på jobnet.dk om. Her henviser ministeriet til andre 9 websites, der alle tilbyder samme services som ijob.dk.

 

Det har, trods gentagne forsøg, ikke været muligt, at få en kommentar fra Beskæftigelsesministeriet.

 

LÆS OGSÅ:

Der er historisk få job at søge

Skolepraktik er bedre end sit rygte

 

 

FOTO: Skærmbillede fra ijob.dk