Unge vil have fysik og kemi på skemaet

Roskilde Universitet har i år oplevet en markant stigning i antallet af kvote 2-ansøgninger til Det Naturvidenskabelige Basisstudium
 

Roskilde Universitet har i år oplevet en markant stigning i antallet af kvote 2-ansøgninger til Det Naturvidenskabelige Basisstudium
 

Postkassen på Det Naturvidenskabelige Basisstudium på Roskilde Universitet har været fyldt godt op i år. 30 procent flere unge drømmer nemlig om at iføre sig hvide kitler for at udregne matematiske formler, lave laboratorieforsøg og kemiske cocktails. Det viser de nyeste tal fra årets kvote 2 ansøgninger. 
 

Og den øverste ledelse på Roskilde Universitet glæder sig over det høje ansøgertal. 

»På naturvidenskab har vi lærere og lokaler til flere studerende, så det er rigtig, rigtig dejligt, at ansøgertallet er vokset. Set ud fra et nationaløkonomisk synspunkt er det også positivt, at flere vil læse naturvidenskab, for vi kan ikke leve alene af humaniora- og samfundsfagligt uddannede,« siger Inger Rossing, som er studiechef på Roskilde Universitet.  

Også på Aarhus Universitet har man oplevet en stigning i antallet af ansøgere til naturvidenskab på trods af, at antallet af kvote 2 ansøgere i år er faldet. 

»Det er altid glædeligt, at der er flere, der udviser interesse for de gode uddannelser, der er på universiteterne. Ingen tvivl om det,« siger vicedirektør på Aarhus Universitet, Annette Lund. 

Chancerne er små

Sidste år modtog Roskilde Universitet 2.032 kvote 2-ansøgninger. I år er tallet steget med 10 procent. Hele 2.259 unge har nemlig tastet løs på den bærbare for at skrive motiverede ansøgninger i håbet om at få lov til at studere på RUC til efteråret. I slutningen af juni får de unge tilsendt et brev om, hvorvidt deres ansøgninger har båret frugt, eller om de skal se sig om efter et andet sted at studere. 
 

De håbefulde kvote 2-ansøgere skal dog ikke have for høje forventninger. Antallet af optagne i kvote 2 udgør nemlig kun 10 procent, og dermed er der lagt op til en hård kamp om pladserne på drømmestudiet. 

»Alle de afviste ansøgere fra både kvote 2 og kvote 1 får besked samtidig. Sammen med afvisningen kommer der en liste over, hvor der stadigvæk er ledige pladser rundt om i landet, og så kan man søge ind der,« siger Inger Rossing. 

Og på Aarhus Universitet er der råd til, hvad man kan gøre i tilfælde af, at man ikke får plads på det universitet, man søger. 

»Hvis man ikke bliver optaget, og man rigtig godt kunne tænke sig at blive det, så kan man altid efterfølgende få en forklaring på, hvad der er, man mangler, og hvad det er, der skal til for at komme ind på studiet til næste år,« slutter Annette Lund. 

Læs også:

Sådan skriver du en god kvote 2-ansøgning

Velfærdsuddannelser hitter igen i år