Vi vil give burgere til hjemløse

Danskere vil gerne give fastfood til hjemløse.
Danskere vil gerne give fastfood til hjemløse.

Køb en burger, donér lidt penge og bestem, hvad hjemløse skal have af gratis fastfood. Sådan lyder det nystartede og populære initiativ mellem takeaway-portalen Hungry.dk og fonden Projekt Udenfor, der arbejder med hjemløse.

Rune Risom, administrerende direktør for Hungry.dk, er yderst tilfreds med, hvor mange købere, der har valgt at støtte initiativet på nettet. Dette er på trods af, at projektet i København kun er halvanden måned gammelt.

– Cirka ti procent af de der handler hos os hver dag, de vælger at give et bidrag. Og vi havde regnet med en procent, siger Rune Risom.

Hjemløse er jo ligesom almindelige mennesker, så hvis man har fået hjemmelavet mad hele ugen, så vil man også gerne nogle gange have en burger eller pizza.
Sven Johannesen, kommunikationsmedarbejder for Projekt Udenfor.

Flere donationer end forventet

Hungry.dk har altså skaffet langt flere penge, end hvad der fra start var tiltænkt. Rune Risom fortæller, at det cirka koster 3500 kr. hver gang, der deles mad ud, men at de allerede nu har en god pengepulje på grund af fastfoodkøbernes donationer.

– Der er indtil nu samlet cirka 20.000 kroner ind, siger Rune Risom.

Læs også: Politikere: Fantastisk med fokus på hjemløse og alkoholikere

Rart med en afveksling

Sven Johannesen, kommunikationsmedarbejder for Projekt Udenfor, fortæller, at når de modtager maden fra Hungry.dk og kører det ud til de hjemløse, er der stor tilfredshed. Han pointerer, at Projekt Udenfor også selv laver mad til de hjemløse, men at det nogle gange også er rart med noget fastfood.

– Hjemløse er jo ligesom almindelige mennesker, så hvis man har fået hjemmelavet mad hele ugen, så vil man også gerne nogle gange have en burger eller pizza, siger Sven Johannesen.

Mere end bare gratis mad

Selvom idéen om at uddele gratis fastfood til er god, tjener initiativet også til at oplyse om, at der er en stor gruppe mennesker i Danmark, der normalt ikke får så meget opmærksomhed, pointerer Sven Johannesen.

– Vores mål har været at informere, via Hungrys hjemmeside, om at der er hjemløshed i Danmark, og det er jo lykkedes, i og med at der er mange der går ind og donerer penge.

Læs også: Café-kaffe til de hjemløse

Initiativet skal spredes

Efter så stor succes på så kort tid, er der lagt i støbeskeen til en udvidelse af initiativet, siger Rune Risom.

– Jeg håber og forventer, at vi deler ud første gang i Aarhus i løbet af april, og hvis alt går rigtig godt, i Odense i april eller maj.