Politiet: “Gerningsmændene er lige kørt fra KUA på Amager”

Politiet i aktion. Foto: Politi.dk
Politiet afholder i dag en storstilet terrorøvelse. Vicepolitiinspektør kan ikke udelukke flere skyderier efter midnat. Foto: Politi.dk

Støj fra simulerende kampøvelser, helikopterlarm, røgkanoner og store grupper af politimænd i uniform.

Det var noget af det, studerende på Københavns Universitet på Amager og forbipasserende i dag kunne opleve, da Københavns Politi og Rigspolitiet i formiddags indledte en storstilet terrorøvelse på Amager.

Vicepolitiinspektør i Københavns Politi Henrik Blandebjerg er på posten i dag og fortæller, at aktionen nu er rykket videre fra Københavns Universitet på Amager.

– “Gerningsmændene” er, så vidt jeg er orienteret, lige kørt fra stedet, siger han til NetAvisen lige før kl. 14.

Studerende var statister

Emilie Poulsen, der læser historie på første semester, havde undervisning på universitet i dag og fortæller, at de massive skudsalver forstyrrede undervisningen en smule, men at der ellers var god stemning på universitet.

– Vi var varslet om øvelsen, og for omtrent en måned siden eftersøgte politiet 100-150 studerende, der kunne indgå som statister i øvelsen, fortæller hun.

Stadig ukendte objekter

Vicepolitiinspektøren er tilbageholdende med konkrete oplysninger om størrelsen på politistyrken, men oplyser, at både brandvæsenet og Forsvaret deltager i øvelsen.

Læs også: TV: Efter terror: Politiet kræver bedre våben og ny skydeuddannelse

Politiet indledte øvelsen for nogle dage siden, men kom først synligt på gaden i dag og fortsætter nok “lidt endnu”. For krisen er ikke helt drevet over, fortæller Henrik Blandebjerg.

– Der er stadig nogle objekter, som er kendte, men som der ikke er grund til at røbe, siger han hemmelighedsfuldt.

Øvelse skal teste beredskabet

Netop fordi øvelsen fortsat er i gang, kan vicepolitiinspektøren ikke afvise, at københavnerne også på den anden side af midnat vil kunne høre skud i gaderne.

Læs også: Atomulykke skal teste Danmarks kriseberedskab

Den store terrorøvelse kommer efter terrorangrebet på Krudttønden og synagogen i Krystalgade i februar i København og skal blandt andet teste beredskabsstyrkens robusthed.

– Vi skulle helst blive bedre og lære af de fejl, vi har lavet i øvelsen og de fejl, vi har lavet tidligere. De ting, vi gør, skulle især gerne sidde mere på rygraden efter sådan en øvelse, forklarer Henrik Blandebjerg.