Visa gør betaling med solbriller muligt

Visa har forenet briller og kortbetaling i et , ved at placere en chip i deres solbrilleprototype. Den pågældende brille på billede, er ikke Visas prototype.
Foto: Tomek Gjøl

Er du også træt af at slæbe pungen med dine betalingskort med på stranden? Så kan du muligvis i fremtiden betale med din solbriller, og lade pungen blive hjemme.

Visa offentliggjorde deres nye solbrilleprototype tirsdag d. 14 marts 2017 på SXSW-messen I Austin, Texas, som er en festival for musik, film og interaktive medier.
Solbrillen fungere ved, at der i den ene arm er indopereret en NFC-chip, som er knyttet til brugerens Visa konto.
Ved betaling skal brugeren tage solbrillen af og placere den side, hvor chippen sidder i, tæt på betalingsterminalen. Efter betalingen er godkendt, kan solbrillerne tages på igen.

Vores formål er at demonstrer, hvad vi alle ved kommer: Alt som er et tilsluttet device eller kan bære en Chip, kan være et betalingsdevice også.
siger Sam Shrauger næstformand for digitale løsninger hos Visa til Mashable.com

Solbrillen vil ikke blive sat til salg

Fakta om NFC

  • NFC står for Near Field Communication, hvor der er en sender(chip) og en modtager(scanner)
  • Teknologien med NFC-chip kommunikerer ved at holde to NFC-enheder tæt på hinanden. Foreksempel et dankort med en NFC-chip og en betalingsterminal med en NFC-læser
  • Når en NFC-chip nærmere sig en NFC-modtager, skabes der en spænding, som muliggøre dataoverførsel mellem de to enheder.
  • Der er ikke nogle sikkerhedsforanstaltninger, der forhindre folk i at overføre penge, udover en beløbsgrænse på 200kr – hvorefter der kræves en pinkode

Du skal dog ikke få for store forhåbninger om at anskaffe dig et par af Visas nye betalingsbare solbriller. Visa skrier i en email til Netavisen, hvor de forholder sig til solbrillen:

Læs også:Japan vil indføre nyt betalingssystem med fingeraftryk

– Vi sætter pris på interessen for vores betalingssolbriller. Vi er altid på udkig efter kreative måder at bringe vores sponsorater til live, og vi har haft det sjovt med udformningen af konceptet. Der er ingen planer om at afprøve eller kommercialisere solbrillen, skriver Visa

Men nu er teknologien her i hvert fald, og så er det bare at vente på, at andre aktører tager idéen op. Betalingssolbrillen er i Visas øjne et bevis på, at konceptet med at indsætte NFC-chips i alverdens enheder er en realitet.

Alt kan potentielt indeholde en NFC-chip
Formålet med Visas præsentation af de betalingsbare solbriller var at vise fremtidige betalingsmuligheder. Sam Shrauger, der er næstformand for digitale løsninger hos Visa, udtalte følgende til mashable.com:

– Vores formål er at demonstrere, hvad vi alle ved kommer: Alt som er tilsluttet et device eller kan bære en chip, kan være et betalingsdevice, siger han

Læs også: Konfirmander skal udstyres med betalingskort

Vi vil derfor i fremtiden kunne se frem til flere trådløse betalingsmuligheder.
Det er foreksempel blevet muligt at få indopereret NFC-chips under huden, men der mangler på nuværende tidspunkt forskning på, hvordan chipsene påvirker mennesker ifølge Jimmi Friborg ansat hos Innovation Lab

– Jeg kender et par stykker, som har fået indopereret NFC-chips under huden, dog ikke betalingschips. Problemet lægger i, at der ikke findes nogen længerevarende forskning i, hvordan det påvirker kroppen. Folk rapporterer om, at de er forsvundet i kroppen, eller, at der dannes arvæv, der kan være kræftfremkaldende, siger Jimmi Friborg.

Der kan derfor gå flere år, før det potentielt bliver en udbredt tendens at indoperere NFC-chips i huden, fordi der kan være nogle sundhedsmæssige ricisi, som ikke er blevet forsket i endnu.