Folkeskolelærere går rundt og forelsker sig

12.772 kærestepar har fundet hinanden på læreruddannelsen. Foto: Charlotte Hansen

Amorinerne flyver, fuglene synger og Amor har travlt. Kærligheden lever i bedste velgående på de danske uddannelser, dog blomstrer den hyppigst på lærerseminarene.

Folkeskolelærere Charlotte og Jørgen Hansen mødte hinanden på Jelling Seminarium tilbage i 1984, og Charlotte Hansen husker tydeligt hvilke af Jørgens karaktertræk, der fik hendes sommerfugle i maven til at flyve.

– Jørgen var et meget kreativt og engageret menneske, god at snakke med og lidt sjov, siger Charlotte Hansen.

Det varede ikke længe, før Charlotte og Jørgen Hansen blev kærester, og i 1987 ringede bryllupsklokkerne lystigt, da parret blev gift i Jelling.

Læs også: Sharing Circles for unge kvinder: »Det er virkelig bare en kærlighedserklæring til dig selv«

Førstepladsen går til folkeskolelærerne

Ifølge Danmarks Statestik har 12.772 par mødt hinanden på læreruddannelsen, og dermed er der længder ned til detailhandel, som er den uddannelse, der indtager en andenplads med 9.074 kærestepar.

Terapeut Lene Sheila Gjørup er ikke overrasket over, at lærerne og pædagogerne befinder sig helt i toppen af diagrammet, da disse uddannelser ender ud i menneskejobs, hvor kollegialt samarbejde er i højsædet.

-Det er på netop disse arbejdspladser, at mennesker finder sammen i kærestepar, da der helt automatisk dannes mange relationer imellem kollegaer, siger Lene Sheila Gjørup.

Læs også: Drop-in bryllup: Fastfood eller velsignelse?

Fælles interesser og værdier er kærlighedsingredienser

Charlotte Hansen er også overbevist om, at Jørgens og hendes fælles læreruddannelse var medvirkende til, at de fandt sammen som kærester.

-Vi var jo begge interesseret i børn og uddannelse og havde nok et ret ens værdisæt, så det tror jeg har betydning for, hvor godt man føler sig på bølgelængde, siger Charlotte Hansen.

Ens arbejdsplads og studie er en platform og et fællesskab, hvor man møder mennesker, man kan spejle sig i, og man deler tit de samme værdier og interesser. Det er på arbejdet, at vi socialiserer og lærer hinanden at kende på godt og ondt.

Lene Sheila Gjørup, terapeut

Ifølge Charlotte Hansen er lærerseminariet et fantastisk sted at møde nye mennesker, da der er fuld fart over feltet.

-Der er et super godt socialt miljø på mange lærerseminarier. Man arbejder i studiegrupper og møder derudover hinanden til fester, sportsbegivenheder og kreative aktiviteter, siger Charlotte Hansen.

Sød musik spiller mellem kollegaer

Lene Sheila Gjørup siger, at der er gode odds for, at sød musik kan opstå mellem  kollegaer og studiekammerater.

-Ens arbejdsplads og studie er en platform og et fællesskab, hvor man møder mennesker man kan spejle sig i, og man deler tit de samme værdier og interesser. Det er på arbejdet, at vi socialiserer og lærer hinanden at kende på godt og ondt, siger Lene Sheila Gjørup.

Sådan gjorde vi: Ideen til artiklen udspringer af en interesse for særundersøgelsen: De 10 uddannelser hvor flest finder kærligheden, der er udarbejdet af Danmarks Statistik. Alle kilder er interviewet telefonisk.