Weight Watchers har ikke råd til at blive i Danmark

IMG_2983
Weight Watchers Danmark lukker helt ned per 31. maj 2014.
Foto: Screenshot af Weight Watchers Danmarks hjememside

Vægttabsprogrammet Weight Watchers lukker i Danmark. Det kom frem på Weight Watchers Danmarks facebookside i går. Årsagen er, at der ikke er råd, oplyser Ulrika Ennen, marketingsansvarlig for Weight Watchers i Norden:

– Vi har ikke været i stand til at generere overskud i Danmark i flere år. Som markedet er nu, er der brug for og efterspørgsel på onlinetjenester til at komplementere møderne. Det vil kræve investeringer, men det har vi ikke ressourcerne til, siger hun.

Konsekvensen er, at Weight Watchers lukker helt ned i Danmark:

– Fra den 1. juni i år vil webshoppen og alle hold blive lukket, og det vil ikke være muligt at købe Weight Watchers’ produkter i Danmark længere, siger Ulrika Ennen.

Medlemmerne ærgrer sig

Da Weight Watchers Danmark i går offentliggjorde den forestående lukning på deres facebookside, kom der mange ærgrende kommentarer fra medlemmerne. 26-årige social- og sundhedshjælperelev Merete Louise Mols fra Ansager er én af dem, der er kede af at se Weight Watchers Danmark lukke:

Om Weight Watchers Danmark:
Weight Watchers har eksisteret i Danmark siden 1974-1980 først under navnet VægtVogterne og igen siden år 2000, hvor de genåbnede som Weight Watchers Danmark. Den 31. maj i år lukker Weight Watchers alle aktiviteter i Danmark. Herefter vil hverken Weight Watchers møder eller produkter være tilgængelige i Danmark.Kilde: Weight Watchers Danmark

– Jeg synes, det er ærgerligt. Jeg ville gerne igang igen, når jeg har født, men nu ved jeg ikke, hvad jeg skal i stedet, siger hun.

Selv tabte hun 28 kilo på 13 måneder ved hjælp af Weight Watchers, og hun var især glad for vægttabsprogrammets møder:

– Det virkede rigtig godt for mig. Gruppemøderne var grunden til, at jeg i første omgang gik til Weight Watchers. Møderne gjorde, at man havde nogle at støtte sig til og udveksle tips og tricks med. Det gav et sammenhold, siger hun.

Det kom bag på Merete Louise Mols, at Weight Watchers Danmark vælger at dreje nøglen om, og hun genkender ikke behovet for en online tjeneste

– Jeg har ikke brug for en online tjeneste. Det var møderne, jeg fik noget ud af, siger hun.