Aarhusianske skaters drøm kan nu blive virkelighed

Foto: Aleksandar Cucukovic <br> Byens rum skal udnyttes bedre til fx skateboarding
Foto: Aleksandar Cucukovic
Byens rum skal udnyttes bedre til fx skateboarding

Kreative idéer til idræt og aktiviteter kan nu blive til virkelighed gennem ny millionpulje. Gennem National Platform for Gadeidræt er det nu muligt at søge om støtte til projekter, der udvikler muligheden for idræt i gadebilledet. Aarhus Skatescene har allerede søgt støtte fra puljen.

– Det er decideret pinligt, at Aarhus ikke har en skatepark, især når vi skal være kulturby i 2017, siger Thomas Damgaard fra Aarhus Skatescene.

Aarhus Skatescene har søgt puljen ’Søm og Skruer’ til en skatevenlig renovering af Mølleparken i Aarhus. De håber at få bevilliget penge fra National Platform for Gadeidræt, så projektet kan blive en realitet.

Vi har før søgt fonde, som ikke har forstået hvad vores projekter går ud på, men de her mennesker er nogle jeg har stor respekt for, og som forstår skateboarding.
Thomas Damgaard, Aarhus Skatescene

Thomas Damgaard understreger dog, at Mølleparken ikke skal omdannes til en decideret skatepark, men at arkitekturen i parken skal indbyde til skate og andre aktiviteter. Derfor har Aarhus Kommune også tilbudt at finansiere 50 procent af projektet.

Skæve idéer bliver tilgodeset
Nordea-fonden har smidt 15 millioner kr. i puljen til National Platform for Gadeidræt. Der blev åbnet for ansøgninger onsdag den 11. marts, og pengene skal fordeles til projekter, der alle tager udgangspunkt i at forbedre gadeidrætten.

– Vi har før søgt fonde, som ikke har forstået hvad vores projekter går ud på, men de her mennesker er nogle jeg har stor respekt for, og som forstår skateboarding, siger Thomas Damgaard.

Idéen med National Platform for Gadeidræt er netop at tilgodese små, kreative projekter.

– Kommuner må gerne søge, men vi prioriterer denne her Do It Yourself-kultur, og de organisationer der arbejder med gadeidræt. Vi synes, det er kommunernes egen opgave at løfte inden for deres eget budget, siger Simon Prahm, der er direktør for nonprofit organisationen, Game, der er torveholder for National Platform for Gadeidræt.

Læs også: Tidslinje: Skate-kulturens historie

– Vi håber at kunne være med til at gøde hele miljøet, at der kommer et væld af aktiviteter og faciliteter inden for gadekulturen i hele landet, siger Simon Prahm.

Sådan søger du:

  • Der er oprettet 4 forskellige puljer, alt efter hvad der søges støtte til.
  • Puljerne omfatter ’Søm og Skruer’, ’Gadeidrættens dag’, ’Udviklingspuljen’ og ’Jokerpuljen’
  • Puljerne kan søges på gadeidraet.dk
  • Indtil videre er der 3 ansøgningsrunder med frist 15. april, 15. juni og 15. oktober

De små skal lege med
National Platform for Gadeidræt gør det ikke kun muligt at søge økonomisk støtte. Det er også muligt at søge hjælp til at realisere de idéer, man ikke selv har mulighed for at føre ud i livet.

– Man ved ikke hvordan man skal komme i gang, og det har National Platform for Gadeidræt en masse gode erfaringer med, siger Henrik Lehmann Andersen, der er direktør for Nordea-fonden.

Læs også: Provinsby gør klar til skaterinvasion

Gadeidræt tager udgangspunkt i byens udendørsarealer, og omhandler fx skateboarding, parkour, streetbasket mm. Projektet er også med til at omfavne nogle af de unge, der ellers ikke får rørt sig nok i hverdagen.

– Vil vi gerne have flere danskere til at bevæge sig, og når der er sådan nogle, som organiserer sig på denne her måde, og får skubbet til en masse unge mennesker i forhold til at bevæge sig og danne fællesskaber omkring det, så er det en utrolig positiv ting, siger Henrik Lehmann Andersen

Bag National Platform for Gadeidræt står en række organisationer, der alle har interesse i at skabe bedre muligheder for aktiviteter i byens gader.

One Response to "Aarhusianske skaters drøm kan nu blive virkelighed"