Chris Anker: Tour-ruten ligger til Contador

 Ruten for 2013 blev i dag offentliggjort, en rute som ifølge Chris Anker Sørensen ligger godt Alberto Contador.

”Det er en rute der ligger rigtig godt til Contador, og vi kommer uden tvivl til at køre for ham, så jeg skal hjælpe ham, så godt jeg kan. Det er fedt, at det ser ud til at være en rute, der kommer til passe ham rigtig godt, så jeg synes det er lovende for vores chancer.”

I år mødte Tour de France kritik for ikke at have nok bjergafslutninger, men det har de på 100 års jubilæet gjort noget ved. Rytterne skal til næste års tur forcere Alpe d’Huez to gange på 18. etape, og får på 19. etape endnu flere bjergkilometer i benene, når de slutter af på Le Grand Bornand. På 20. Etape har man valgt at slutte af på det ’skaldede bjerg’, Mont Ventoux. Tre afgørende etaper som man har lagt i slutningen af touren. Den hårde afslutning vil medvirke til at trække spændingen i langdrag.

”Et løb ,hvor spændingen bliver holdt i lang tid. Det er de sidste dage, der bliver meget afgørende med to gange på Alpe d’Huez, og derefter er der også et par hårde bjergetaper,” fortæller Chris Anker Sørensen.

Stort favoritfelt
Næste års tour vil med stor sandsynlighed byde på et langt bredere favoritfelt, end vi så i år. Contador har udstået sin karantæne, og Andy Schleck er formegentlig også tilbage. Der er altså lagt i kakkelovnen til en tour med et bredere favoritfelt, end vi har set i mange år.

”Hvis Chris Froome har den samme form som i år, så kan han godt være et interessant bud sammen med Contador, og Andy Schleck skal man heller ikke afvise, selvom han har haft et helvedes år i år. Man skal heller ikke afvise Bradley Wiggins og Cadel Evans, som er mere enkelstartsryttere, men som stadig godt kan køre opad. Det er en meget åben rute med et stort favoritfelt.”

Chris Anker mener desuden, at Team Saxo Bank med fordel kan forberede sig særligt på de første tre etaper, da mange måske vil undervurdere disse etaper.

”Det bliver en hård start på Korsika, som nok er undervurderet terræn. Det er sindssygt hårdt at køre op og ned dernede.”

Chris Anker er dog ikke i tvivl om, hvem der kan gå hen stå med den gule trøje i Paris.

”Jeg er sikker på, at Contador kan gå hen og vinde, det er en rute, der ligger til ham, han er god til enkeltstart og til at køre opad, og der er lidt af begge dele, så jeg synes den ligger godt til ham.”

Læs også: 

Renhedens tour

Dopingforsker: EPO kan være sundt