Cykelekspert: UCI bør trække stikket

 I kølvandet på dagens pressemøde hvor UCI fratog Armstrong syv Tour de France titler, mener Lars Werge, at UCI bør tage deres eksistens op til overvejelse.

”Sportens største personlighed gennem 50 år, eller måske altid, har mistet al troværdighed. Og i erkendelse af det trækker vi også stikket, og så må nogle andre tage over.” Så kontant mener Lars Werge, at UCI´s udmelding skulle have været på dagens pressemøde.

Lars Werge mener, at præsidenten for UCI Pat McQuaid, burde have kigget ind ad på dagens pressemøde og i højere grad erkendt, at UCI også har haft skyld i den her sag. Ifølge ham har UCI de sidste mange år valgt, at overhøre de talrige anklager mod Armstrong fra tidligere cykelryttere. De bør derfor også erkende, at de har en stor del af skylden i den verserende Armstrong sag.

”De har haft en række ryttere, som har forsøgt at råbe dem op gennem medierne, og har fortalt, at der var nogen ting her, som var forkert og kørt helt skævt. Det har de jo bare lukket ørerne for.”

På trods af at vi i en længere årrække nu har været vidne til ryttere, som har stået i kø for at fortælle om den dopingkultur, der har hersket i cykelsporten, så har UCI valgt at agere meget tilbageholdende ifølge Lars Werge. Han mener, at straffen af Armstrong er den nemme løsning.

”Armstrong er jo også den nemmeste at straffe for UCI, det havde været sværere for McQuaid at sige: ’faktisk har vi også en skyld i det, så vi nulstiller det hele’. Jeg synes på en eller anden måde godt de kan sige, at vi har en del af skylden i det her.”

Fratagelsen vil ikke have den store effekt

Ifølge Lars Werge vil Lance Armstrong stadig blive anset som en af de største på trods af fratagelsen af de syv titler

”Der er helt sikkert nogen der stadig vil synes, at Armstrong er den største i Tour de France, man hører jo mange sige det her med at: ’han var jo bare bedst blandt ligemænd´.”

Fratagelsen kommer ikke til at have den store effekt, og vil kun forhindre ham i at vende tilbage og drive et cykelhold som vi eksempelvis ser Bjarne Riis gøre det.

”Når UCI udtaler som de gør, så må man trods alt anerkende, at så kan Armstrong ikke komme tilbage og eksempelvis få en rolle og spille hos Radioschack eller et andet hold. Det har ikke en mere grundlæggende effekt, end bare at han ikke står noteret for de her syv sejre."

Læs også: 

Farvel Lance: Armstrong står idrætshistoriens største bedrager

Kongefald: UCI piller trøjerne af Armstrong