Flere eksperter tæsker løs på UCI i Armstrong-sag

 ”Hvis UCI skulle gøre cykelsporten en stor tjeneste, så mener jeg at topfolkene skulle tage deres gode tøj og gå.” Så kontant udtrykker den tidligere professionelle cykelrytter Alex Pedersen det.

Reaktionen kommer efter, at UCI går kunne meddele, at man har valgt at fratage Lance Armstrong hans syv Tour de France sejre. En afgørelse der kommer i lyset af en tusind sider lang rapport fra det amerikanske dopingagentur USADA. I forlængelse af pressemødet mødte UCI kritik fra bl.a. den danske cykelekspert Lars Werge, og i dag følger Alex Pedersen og Dennis Ritter trop.

”Det ser ud som om, at han har taget systematisk doping i alle hans år på toppen, og det bør UCI også tage en del af ansvaret for,” siger Alex Pedersen.

Han mener desuden, at UCI i større omfang burde have taget ansvar for de mange rygter, der i årevis har floreret omkring Armstrongs person. Her henviser han især til de mange tidligere ryttere, der flere gange har beskyldt Armstrong for at være dopet.

”I lyset af de mange rygter omkring Armstrongs forbindelser til UCI, hvor flere ryttere har sagt at han blev testet positiv i 2001, og at nogen siger han har betalt UCI penge, så synes jeg simpelthen, at de bør tage noget større ansvar”

Ifølge Alex Pedersen kunne UCI med fordel have valgt at starte på en frisk, og fået nogle nye kræfter ind. Det havde samtidig også været et klart signal at sende til resten af cykelverden samt de tusindvis af sponsorere som hvert år lægger millionbeløb hos cykelholdene.

Dennis Ritter: UCI har vendt det blinde øje til

TV2´s cykelekspert Dennis Ritter har også en klar holdning til UCI´s håndtering af Armstrong sagen, og lægger særlig vægt på, at UCI ikke har håndteret sagen før i går.

”De har i princippet ikke håndteret den før i går. Det er andre, der har håndteret sagen. I hele Armstrongs æra, hvor mistanken har været der konstant, har man jo hele tiden vendt det blinde øje til, lagt det døve øre til og fejet realiteterne ind under gulvtæppet,” siger Dennis Ritter.

Dennis Ritter mener, at UCI skulle have ført en klarere strategi, og burde ved pressemødet have sendt nogle andre signaler.

”Hvis Pat McQuaid (UCI´s præsident) havde gået ud og sagt i dag: ’vi skiller os af med alle der stadig er aktive i UCI fra den gamle ledelse fra de år’ så havde jeg haft respekt for det.”

På trods af UCI´s måde at håndtere sagen på, mener Dennis Ritter dog, at de med fratagelsen af Armstrongs syv titler, har gjort det eneste rigtige.

”Med USADA rapporten i ryggen kunne UCI ikke træffe andre afgørelser, end de har truffet.”

UCI har valgt at fratage Lance Armstrong hans syv Tour de France titler, og har samtidig udelukket ham fra al sport på livstid. Efterfølgende har Tour de France ledelsen og flere sponsorer krævet, at Armstrong betaler sine præmiepenge tilbage. Et beløb som hurtigt kan løbe op i flere millioner euro.

Læs også:

Cykelekspert: UCI bør trække stikket

Armstrong kan miste alle sine tour titler