Danskernes Parti spås få chancer ved kommunalvalget

Danskernes Parti spås et hårdt valg, men partileder Daniel Carlsen tror på chancen. Foto: Danskernes Parti
Danskernes Parti spås et hårdt valg, men partileder Daniel Carlsen tror på chancen.
Foto: Danskernes Parti

Medierne har skrevet meget om Danskernes Parti op til partiets første valg på grund af partiets udfald mod indvandrer og formandens baggrund i Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse. På trods af den megen opmærksomhed vurderer Flemming Juul Christiansen, lektor på Institut for Samfund og Globalisering på Roskilde Universitet, ikke, at man skal regne med, at Danskernes Parti bliver valgt ind nogle steder.

Fakta om Danskernes Parti

  • Danskernes Parti stiller op i Københavns, Århus, Brøndby, Fredericia, Sønderborg og Hjørring Kommune.
  • Derudover stiller partiet op i alle regioner på nær Region Sjælland
  • Danskernes Parti blev dannet i 2011, og dette er partiets første valg
  • Daniel Carlsen har tidligere været medlem af Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse, og fik i forbindelse med det en del eksponering i medierne.

– Danskernes Parti er et parti, som formentlig vil få et meget lavt antal stemmer. Jeg tror ikke, at der er stor opbakning til den form for nationalisme, som de repræsenterer, udtaler Christiansen om partiet.

– Vi vil hjemsende ikke-vestlige personer fra Danmark, skriver Danskernes Parti bl.a. i sit principprogram.

Læs også: Politolog: Ruth Evensens baggrund blokerer partiets muligheder

Danskernes Parti tror på chancen

Daniel Carlsen, formand for Danskernes Parti, er dog ved godt mod og påpeger, at der skam er bred opbakning til den nationalisme partiet repræsenterer. Partiet har 5.000 likes på Facebook.

– Det er meget svært at sige, hvordan valget vil forløbe for os. Udover at vi jo er et nyt parti, dækker vi jo et område intet andet parti har dækket, da vi jo er nationalister, erkender Carlsen, som dog har et klart fokus, når der skal hugges stemmer fra de etablerede partier.

 

Vi vil hjemsende ikke-vestlige personer fra Danmark
Danskernes Partis principprogram

 

– Når et parti som Dansk Folkeparti har fremgang, vil det jo også smitte af på os, mener Carlsen.

Kommunalvalget 2013 har i det hele taget været scene for en regulær opblomstring af højrenationalistiske muligheder på stemmesedlen, hvor også partier som Stop Islamisering af Danmark og Frit Danmark – Folkebevægelsen Imod Indvandringen stiller op.

Læs også: Astrolog om kommunalvalget: “Folk vil gå i flæsket på hinanden”

Danskernes partis fortid spænder ben

Der er flere grunde til, at Danskernes Parti ikke vil spille nogen rolle d.19 november, ifølge Flemming Juul Christiansen.

– Når det vil være svært for Danskernes parti at opnå stemmer, så er det fordi, at det store flertal af befolkningen bakker op om folkestyret og derfor ikke vil være trygge ved at stemme på et parti, som udspringer af nazistpartiet, forklarer Christiansen om Danskernes Partis beskedne chancer for succes. Samtidig påpeger han, at Dansk Folkeparti har opnået at støvsuge de nationalistiske stemmer, samtidig med at de har en klar demokratisk profil. Han anser det dermed ikke for sandsynligt, at Danskernes Parti kan hente stemmer hos Dansk Folkeparti.

Det anser Daniel Carlsen dog ikke som et problem, da han ikke tror, at vælgerne vil hænge sig i det.

– Det er ikke partiet, som har en baggrund i DNSB. Nu har jeg selv en baggrund i DNSB, og det er der også andre medlemmer, som har. Men tidligere medlemmer af DNSB er en minoritet i partiet, udtaler Carlsen.

– Vi har en klar demokratisk politik, fortsætter Carlsen og beskylder venstrefløjen og medierne for skræmmekampagner.

– Man skal forholde sig til vores politik, ikke medlemmers baggrund, slutter Carlsen.

Carlsen går til valg i Aarhus Kommune på; at kommunale projekter skal udføres af danske arbejdere og firmaer, økonomisk støtte skal gives til etnisk danske familier under uddannelse, mindst en folkeskole i Kommunen skal udelukkende være med etnisk danske elever, og alle integrationsprojekter skal stoppes øjeblikkeligt. Valgprogrammet præciserer ikke hvad definitionen er på en etnisk dansker.

Danskernes parti vil ligeledes forsøge at opstille til folketingsvalg.