Dårlige somre sætter gang i salget af vinterrejser

 Både hos Star Tour og Spies meldes der om stigende salg på vinter- og julerejserne. Særligt de sidste to års dårlige danske somre har påvirket danskernes rejselyst.

”De sidste tre uger er der gået hul på boksen igen, både med julerejser og vinterrejser. Der har vi solgt mellem 25 og 30 % mere end sidste år på samme tidspunkt, og vi ligger foran på salget, og vi er overbeviste om, at det har været en dårlig sommer, der gør det,” siger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

Også hos Spies Rejser meldes der om en stigning i salget af vinterrejser. ”Det er oppe med en 15-20 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år. Det er jo sådan meget det vi sammenligner os med. Sidste år var heller ikke så god en sæson, så det er lidt mere taknemligt, når det holdes op mod en relativ dårlig sæson,” fortæller Kjeld Gadegaard, salgschef hos Spies.

Mærker ikke finanskrisen
Charterrejserne til de klassiske populære vinterdestinationer som de kanariske øer og Thailand er ifølge Stig Elling stadig noget danskerne prioriterer højt. Så højt, at man hos Star Tour ikke mærker noget til finanskrisen.

”Der er ingen tvivl om, at det bliver en god vinter, fordi vi nu har haft to dårlige somre herhjemme, og vi har haft et par kolde vintre og folk de prioriterer helt klart deres ferierejser højt. Der er i hvert fald ingen finanskrise i vores branche,” siger Stig Elling.

Egypten er tilbage
Et af de steder, hvor danskerne i år vil være at finde på solvognene, er Egypten, der igen er tilbage på vanligt niveau. Hos Star Tour kører salget allerede ”på fulde gardiner”, og der forventes et stort antal danskere i Egypten til vinter.

”Man kan sige, at der ikke er nogen krise eller noget. Vi kan ikke spore, at folk har været nervøse over de ting, der har været sket nede på Tahrir-pladsen. Salget på Egypten bliver stort i år, det er der ingen tvivl om. Egypten er tilbage som et af de meget populære feriemål. Så det er også et af de steder, du ser mange danskere,” siger Stig Elling. Hos Spies rejser er Egypten også den tredje mest populære destination til vinter.

Udover Egypten vil danskerne til vinter være at finde på de kanariske øer og i Thailand. Derudover meldes der om, at også Mexico og Den Dominikanske Republik bliver populære vinterrejsemål.

Læs også:

Charterfolket undgår muslimske feriemål

Skuffende salg af vinterrejser