Den katolske kirke: Nej tak til kvindelige præster

Kvindelige præster er stadig et ukendt fænomen i den katolske kirke.  Foto: Barbara Jackson, Pixabay
Kvindelige præster er stadig et ukendt fænomen i den katolske kirke.Foto: Barbara Jackson, Pixabay 

Kvinder i politiet. Kvinder i militæret. Kvinderne er i høj grad repræsenteret på langt de fleste områder i Danmark men et sted, hvor de endnu ikke har en dominerende plads, er som præster i den katolske kirke.

På nuværende tidpunkt findes der ikke én eneste kvindelig præst i den katolske kirke.

Religionsforsker: Det må katolikkerne selv finde ud af

Jørgen Bæk Simonsen, som er lektor og forsker i religion, ser meget skeptisk på problematikken, og anser det som yderst mærkværdigt, at den katolske kirke afviser kvinder på den måde.

Det er i første omgang paven, som leder af den katolske kirke, der kan være med til at skabe mere rummelige fortolkninger af Biblen, men at han vil lade kvindelige præster komme på dagsordenen ser Jørgen Bæk Simonsen dog stadig skeptisk på.

-Den bombe lader han dog nok ikke sprænge, lyder det fra religionsforskeren.

Katolikkerne selv må i første omgang indbyrdes finde ud af, hvad der skal gøres for at få kvindelige præster i den katolske kirke.

Katolske præster afviser ideen

– Jesus var trods alt mand, og det kan vi ikke lave om på,  siger den katolske præst Stephen Holm i Sorø, som afviser ideen om kvindelige præster i den katolske kirke. Forklaringen finder han i Biblen, som han udtaler, at vi er historisk bundet til.

– Det er Guds vilje, at præstedømmet er reserveret til mænd, siger Stephen Holm.

Der er ifølge ham, derfor heller ikke fremtidig udsigt til, at kvinderne skulle blive en del af det katolske præstedømme.

Læs også:  Kirker er færdige med at fyre for Vorherre i 2092

Jan Ophoff, som er katolsk sognepræst i Vejle og Fredericia, er ligeledes overbevidst om, at kvindelige katolske præster ikke er fremtiden.

– Der vil ikke komme nogle kvindelige præster. I hvert fald ikke i vores levetid, siger den katolske præst Jan Ophoff.

Der vil ikke komme nogle kvindelige præster. I hvert fald ikke i vores levetid.
Præst Jan Ophoff

Kvindelig præst får ordet

Selvom de kvindelige præster ikke er at finde i den katolske kirke, så er der dog en del kvinder i den danske folkekirke, hvor de fortsat udgør en større andel.

Elisabeth Baggersen som er kvindelige sognepræst i Vrå ser ingen problematik i, at kvinder bliver præster – heller ikke i den katolske kirke.

– Vi er ikke historisk bundet til Biblen, og der er ingen belæg for det i Biblen fastslår hun, og at den katolske kirke ikke vil have kvindelige præster, anser hun som både mandschauvinistisk og et udtryk for, at de katolske præster føler sig hævet over kvinderne.

Læs også: Den katolske kirke angriber Brødrene Price

Elisabeth Baggersen tror dog på, at kvinderne også vil vinde indpas i den katolske kirke.

– Tiden går og verden forandrer sig rundt omkring dem,  siger hun og tror på, at der inden for de næste 50 til 100 år vil ske en radikal ændring.

Pavens seneste positive udtalelser omkring homoseksuelle, ser hun også som værende et tegn på, at der hele tiden sker forandringer inden for den katolske kirke.