Dong-rapport: Det var ok at fyre Eldrup

Fyringen af den tidligere Dong Energy-direktør Anders Eldrup skete på et sagligt grundlag, erfarer TV2 Finans.

At fyringen var saglig er en af konklusionerne i den advokatundersøgelse, som bestyrelsen i Dong med formand Fritz Schur i spidsen har fået lavet af advokatfirmaet Norrbom Vinding.

Undersøgelsen bliver offentliggjort ved middagstid onsdag af Dong. Energigiganten holder derefter pressemøde kl. 14.30, hvor blandt andre Fritz Schur samt advokaterne bag undersøgelsen vil være til stede.

Men i første omgang skal ejerne bag Dong – blandt andet staten med finansminister Bjarne Corydon (S) vedbordenden – informeres om undersøgelsens konklusioner.

Undersøgelsen blev sat i gang, da det gik op for bestyrelsen i Dong, at Anders Eldrup var gået egne veje, når det kom til aflønninger af særligt udvalgte medarbejdere.

En lille skare af nøglemedarbejdere havde blandt andet fået særlige bonusser og forgyldte fratrædelsesordninger.

Og en nu bortvist vicedirektør – Jakob Baruël Poulsen – fik en højere løn end Eldrup selv og en langt bedre fratrædelsesordning.

Og alt dette var gjort, uden Anders Eldrup havde indviet bestyrelsen i sine dispositioner. Og det førte til fyringen af ham.

Anders Eldrup har indtil videre holdt sig i baggrunden i sagen, men han har varslet, at han vil bryde radiotavsheden, når undersøgelsen er blevet offentliggjort.

Og der vil blive nok at kommentere for Eldrup. En af konklusionerne på undersøgelsen er nemlig, at han har "misligholdt sin direktørforpligtelse" ved at tildele en lille håndfuld medarbejdere de særdeles givtige lønaftaler uden bestyrelsens godkendelse.

DR Nyheder oplyser, at Kammeradvokaten har godkendt undersøgelsen. Han kom ind i sagen efter et krav fra Folketingets partier om, at Fritz Schur fik Kammeradvokaten til at vurdere advokatundersøgelsen.

/ritzau/