Ekstra køreundervisning sparer penge

Det er ikke kun folk uden kørekort, som går til teori- og køreprøve. Asfaltvirksomheden Colas har siden 2006 løbende afholdt køreundervisning med køre- og teoriprøver for cirka 380 af virksomhedens ansatte – som vel og mærke har et kørekort i forvejen. Det sker for at forbedre trafiksikkerheden for de ansatte og alle andre.

”Vi havde en del uheld, og derfor besluttede vi, at vi ville gøre noget ekstraordinært for, at vores medarbejdere kom sikkert frem og tilbage både før og efter arbejde, men også i arbejdstiden,” siger sikkerhedsrådgiver for asfaltvirksomheden Colas Danmark, Finn Bülow.

Tiltagende har da også været en bragende succes. Antallet af ulykker, som er alt fra et smadret sidespejl til en totalskade, er blevet halveret siden 2006.

Man kan godt dumpe
Køreundervisningen foregår som ”i det virkelige liv”, og derfor er Colas’ ansatte til køreprøve med en kørelærer. Hvis de ansatte har for mange fejl, er der ingen kære mor – så dumper de køreprøven. Den eneste forskel er dog, at kørekortet ikke bliver sat på højkant – også selvom de dumper.

”Kørelæren forklarer de ansatte, hvad de gør galt i trafikken, og derudover følger vi op efter køreprøven, hvor vi i samspil med den ansatte gennemgår fejlene. Enkelte af medarbejderne har mange fejl, og derfor bliver de tilbudt ekstra køretimer af Colas,” siger Finn Bülow.

Det kan betale sig
Køretimerne har kunnet betale sig på flere planer. Ud over at det har skabt bedre sikkerhed for medarbejderne, har det også kastet en økonomisk gevinst af sig. Det har ganske enkelt været en god forretning at investere i trafiksikkerhed.

”Vi gjorde det ikke for at spare penge, men sidegevinsten har været, at det er en god forretning. Vi har nedsat vores præmie til forsikringsselskabet, nedsat vores skader generelt og mindsket sygefraværet,” siger Finn Bülow.

Læs også:

Slut med at køre galt i chefens bil

Danmark overhalet inden om med trafiksikkerheden