En måned efter frisørkonkurs: Ansatte finder nyt arbejde

Picture: Freedigitalphotos. Stender sagsører Ligebehandlingsnævnet.
Picture: Freedigitalphotos. 

De mange frisører, der blev ramt af den kendte frisørkæde Cha Cha Chas konkurs, er ved at kæmpe sig tilbage til landets frisørsaloner. Frisørkæden gik konkurs den 30. september 2013, og en måned efter kan flere af Cha Cha Chas tidligere ansatte begynde at glæde sig til at skulle have saksen i hånden igen.

Ifølge Anne Lorentzen, der er tilsynsmedarbejder i Serviceforbundets A-kasse, som behandler sager for 40 ud af de ca. 75 tidligere ansatte, er der flere af de tidligere Cha Cha Cha-ansatte, der allerede har fundet et nyt job.
– Jeg har indtryk af, at mange af dem har fået job allerede, og mange bliver også selvstændige.

 Man har været lidt bekymret, fordi man var så mange, der skulle ud at søge job.
Gro Jelding-Dannemand, tidligere ansat hos Cha Cha Cha

Cha Cha Cha-frisører er dygtige frisører
Annette Lorentzen vurderer, at en af grundene, til at frisørerne allerede er ved at få arbejde igen, er, at Cha Cha Chas frisører er meget dygtige og er anerkendte i frisørmiljøet.

– Min vurdering er, at Cha Cha Chas personale har rimelig nemt ved at få job, fordi de har været et sted, hvor det er lidt eksklusivt, siger hun.

Gro Jelding-Dannemand, der var frisør hos Cha Cha Cha indtil den 30. september, er en af de frisører, der er på vej tilbage til arbejdsmarkedet. Gro Jelding-Dannemand har i dag fået at vide, at hun har fået et nyt job i en frisørsalon, hvor hun kan starte den 1. december – og det er noget af en lettelse.

– Man har været lidt bekymret, fordi man var så mange, der skulle ud at søge job, men jeg begyndte allerede at søge job med det samme, og jeg har været til to jobsamtaler. I dag er jeg så blevet tilbudt et job, som jeg gerne vil arbejde med. Så jeg har et job fra 1. december, og indtil da låner jeg penge fra A-kassen.

Læs også: Sådan hjælper du din fyrede kollega

Konkurs kom som et chok
Den 23-årige Gro Jelding-Dannemand er glad for, at hun til december er sikret en fast indkomst igen, men oktober har ikke været en nem måned.
– Jeg har været heldig, men det har været hårdt at skulle søge arbejde, når man slet ikke var forberedt på, at alt det her skete, fortæller Gro.

For Gro Jelding-Dannemand kom det nemlig som et stort chok, at Cha Cha Cha, hvor hun har arbejdet det sidste halvandet år, gik konkurs.
– Jeg havde ikke set det komme. De holdt alt skjult for os – de fortalte ikke “nu går det rigtig dårligt”.

Gro Jelding-Dannemand synes alligevel, at det har været svært at finde et nyt job efter konkursen.

– Det er jo svært for sådan en som mig, der har været uddannet i halvandet år, når man skal konkurrere med nogen, der har meget mere erfaren. Jeg har været meget nervøs for, om jeg kunne finde noget, fordi der er så mange konkurrenter lige nu, fortæller Gro Jelding-Dannemand.