Enhedslisten har tredoblet medlemstallet i Nordjylland

Flere medlemmer har skrevet sig ind hos Enhedslisten, der har tredoblet deres medlemstal over de sidste fire år. Foto: Morguefile.com Flere medlemmer har skrevet sig ind hos Enhedslisten, der har tredoblet deres medlemstal over de sidste fire år.Foto: Morguefile.com 
Enhedslisten har tredoblet sit medlemstal siden valget i 2009 og stiller nu op med 65 kandidater til kommunal- og regionsvalget i Nordjylland. Det er dobbelt så mange kandidater som ved sidste valg.

– Antallet af medlemmer i afdelingerne er vokset kolossalt, afdelingerne er blevet bedre og større, og vi har tredoblet vores medlemskab i Nordjylland over de sidste fire år, så på den måde er det ikke så underligt, at vi har flere kandidater, lyder det fra folketingsmedlem og byrådskandidat Per Clausen (Ø).

Udviklingen er forståelig i en nordjysk kontekst, siger Ditte Shamshiri-Petersen, valgforsker ved Aalborg Universitet:

-Heroppe i Nordjylland er vælgerne relativt venstreorienterede og Socialdemokraterne har traditionelt stået stærk. Men da Socialdemokraterne og SF på landsplan har været i modvind, levner det en åbning for Enhedslisten, som det eneste virkelig venstreorienterede alternativ.

Antallet af medlemmer i afdelingerne er vokset kolossalt, afdelingerne er blevet bedre og større, og vi har tredoblet vores medlemskab i Nordjylland over de sidste fire år, så på den måde er det ikke så underligt, at vi har flere kandidater

Per Clausen (Ø), byrådskandidat og folketingsmedlem

Valgforsker: Enhedslisten mobiliserer sig

-De socialdemokratiske vælgere, der er smuttet, er typisk gået til DF og Enhedslisten. Man kunne godt forestille sig, at der sker en eller anden form for mobilisering i Enhedslisten netop omkring, at der kommer en forøget interesse hos nogen vælgere, der er lidt ’hjemløse’, siger Ditte Shamshiri-Petersen om Enhedslisten udbredelse i de nordjyske kommuner.

Per Clausen satser på gennembrud i Aalborg og de andre nordjyske kommuner, hvor kun Læsø Kommune er den eneste, hvor Enhedslisten ikke er repræsenteret.

Nordjyske kommuner Enhedslisten
har kandidater i:Aalborg
Brønderslev
Frederikshavn
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Rebild
Thisted

– Vi har en forventning om, at vi skal repræsentere i Nordjylland – i hvert fald i Aalborg Kommune og forhåbentligt også i en eller to kommuner mere. Vi regner med et gennembrud om at få folk valgt i Nordjylland, som vi ikke har haft tidligere ved de kommunale og regionale valg, lyder det fra Per Clausen.

Læs også: Portræt: “Man skal gøre en forskel, der hvor man er”

Per Clausen med politisk dobbeltrolle

Per Clausen stiller er aktiv i både lokal- og landspolitik, og det har både fordele og ulemper, erkender folketingsmedlemmet.

-Det er næppe holdbart i det lange løb, og man er nok nødt til at vælge en af delene, og det gør jeg også, da jeg stiller op til næste folketingsvalg. Lige nu giver det mig og Enhedslisten den fordel, at folk ved, hvem jeg er, og den fordel håber vi, at vi får udbytte af, siger Per Clausen.