Fælles fotoshoot: En dag som turist i egen by

Ved Nyhavn i indre by er der gode muligheder for at tage billeder i ægte turist-stil. Foto: Simone Baadsgaard

Lyserøde kirsebærtræer. Både i Nyhavn. Farvestrålende tomater og chilier i Torvehallerne.

Søndag mødtes en gruppe fritidsfotografer for at tage et hav af billeder af København. NetAvisen var med.

En af deltagerne er Nikoline Petersen på 27 år, der studerer turisme på Aalborg Universitet. Hun er med til sit første fotoevent.

– Jeg har kun boet i København i halvandet år, så det er fed måde at opleve byen på. Det er også stadig vigtigt for mig at få et netværk og nye venner, fortæller hun på turen, som under navnet ”Walk’n’Snap” er arrangeret af sitet Yelp, der er en online by-guide og community.

Denne søndag formiddag er otte unge kvinder samlet om deres fælles passion for fotografi til eventet, hvor temaet er simpelt: Gode fotografier af nogle af de mange gratis fornøjelser København byder på.

Læs også: Sådan sikrer du dig de flotteste feriebilleder med din smartphone

Turens første turiststed og foto-location er en klassiker: Nyhavn. Herfra er der frit spil til at socialisere og afprøve sine evner med fotografi.

Stigende interesse

Community Manager på Yelp og blogger Camilla Stemann Jensen deltager selv i arrangementet. Hun kan tydeligt se en stigende interesse for events, hvor folk tager billeder.

– Generelt er der rigtig, rigtig meget opbakning, og det er især kommet indenfor det seneste år, fortæller hun.

Hun forklarer, at det især er fotoevents, der er populære, hvor et foodstyling-event for to uger siden trak 45 mennesker til Kødbyen en søndag formiddag.

Klik på nedenstående kort og se, hvor du tager smukke og sjove billeder af København. Artiklen fortsætter under kortet. Fotos: wikimedia, flickr og Simone Baadsgaard. 

 

Alle er velkomne

Denne søndag formiddag er opbakningen dog ikke ligeså stor. De otte, som er mødt op, er en god blanding af garvede Yelp-brugere og de, som er helt nye på websitet.

De har alle en forskellig baggrund og uddannelse, men kan hurtigt blive enige om, hvor og hvordan man tager de fedeste billeder. Den fælles begejstring for fotografi binder dem sammen, selvom selve kameraerne er forskellige. Der bliver både taget billeder med smartphones og dyre spejlrefleks-kameraer.

Læs også: Solskin og fadøl trækker turister til Nyhavn

Nikoline Petersen fandt frem til arrangementet gennem sin profil på det sociale medie Instagram.

– Jeg elsker at tage billeder. Og så synes jeg bare, at det er en rigtig fed idé at komme lidt ud og se sin egen by og møde andre mennesker, der har den samme passion som mig, fortæller hun.

Hun er én af dem, der har taget spejlreflekskameraet med på turen.

Efter to timer i indre by er Nyhavn, Kongens Have og Torvehallerne afbildet fra kreative vinkler. Desuden er snakken flere gange gået på nye initiativer til events, der har med fotografi at gøre, for deltagerne er klar på mere.

Klik på galleriet for at se flere billeder.