Potter med patter hitter i København

Folkehuset Absalon vil bryde tabuer om kroppen og slå et slag for kropspositivismen.
Foto: Frida Høgh

Kvinder strømmer lige nu til folkehuset Absalon på Vesterbro i København for at forme lerkrukker med bryster. Arrangementet hedder ‘Potter med patter’, og lige nu er der 2.290 interesserede på Facebook. Alle billetter er for længst solgt.

20-årige Emma Nielsen er en af de heldige få, der nåede at booke en billet.

– Potter med patter er et fantastisk arrangement, hvor kvinder i fællesskab kan grine over brysters forskellighed. Det er noget der rykker, siger Emma Nielsen.

Læs også: Unge piger tager p-piller for at få større bryster

Konceptet bag potter med patter er simpelt. Man får udleveret en klump selvhærdende ler, former en krukke med bryster og maler den. Slutproduktet får man med hjem.

Folkehuset Absalon

  • Ligger i hjertet af Vesterbro
  • Sønder Blvd. 73, 1720 Kbh V
  • Åbnede i august 2015
  • Har 60 events om ugen
  • Går under sloganet- “Din udvidede dagligstue”

Ifølge eventplanlægger Sophie Grodin taler arrangementet lige ind i en tidsånd. Keramik er nemlig på mode, og kropspositivisme er alfa omega. Budskabet bag er, at kvinder skal elske deres krop, som den er.

Kroppen er stadig underlagt mærkværdige tabuer, men når vi laver potter med patter, er stemningen fri, ukrukket og pisse ukompliceret. Det er jo bare bryster, siger Sophie Grodin.

Emma Nielsen mener, at arrangementets popularitet skyldes, at der lige nu er en feministisk bølge der skyller ind over landet samt en følelse af, at vi alle burde tage en pause fra hverdagens travlhed.

– Vi skal stoppe op og gøre noget unyttigt, som f.eks. at samles smilene og forme vores bryster på en lerpotte, siger Emma Nielsen.

Det er dog ikke kun kvinders kroppe, der i fremtiden skal formes i ler, hvis det står til Folkehuset Absalon.

– Fremover vil vi gerne lave events, hvor vi former potter med pikke og numser, siger Sophie Grodin.

Det var Frida Høgh, der fik idéen til arrangementet, og hun blev inspireret af feministiske keramikere på Instagram. Hun mener også, at keramikkurser i København er for dyre og utilgængelige.

– Potter med patter er et arrangement der henvender sig til alle aldre, køn og pengepunge. Vi bruger billige materialer som selvhærdende ler og syltetøjsglas, så alle kan være med.

Læs også: Kvindernes eller kønnenes kampdag?

Keramikken med bryster har fremkaldt masser af latter og positive reaktioner indtil videre, og Emma Nielsen er da heller ikke i tvivl om, at hun vil deltage igen.

– Jeg vil helt sikkert anbefale potter med patter til andre, og selv komme igen. Arrangementet slår et humoristisk slag for fællesskabet og kropspositivismen.

Sophie Grodin og Frida Høgh er i fuld gang med at fastlægge flere datoer, så alle de der gemmer på en glad keramiker, har mulighed for at lave en potte med patter, eller andet godt fra kroppen.

Sådan gjorde vi: Ideen til artiklen udspringer af den store interesse for arrangementet på Facebook, samt et besøg i Folkehuset Absalon. Alle kilder er interviewet over telefon.