FC Nordsjælland jagter titler: Det vil være kæmpestort

FC Nordsjælland har gang i flot sæson, hvor det kan blive til medaljer for både herre- og kvindeholdet. Foto: Frederik Lorentzen.

”Guldet skal hjem til Farum igen.”

Sådan har det lydt det meste af foråret på FC Nordsjællands hjemmebane på Right to Dream Park. Farumklubben kan – hvis alt flasker sig – stå med hele tre guldmedaljerne når sæsonen er ovre. Klubbens kvinder har spillet sig i Pokalfinalen, hvor de møder Fortuna Hjørring, mens herrerne er klar til semifinalen i selvsamme turnering og kæmper ligeledes med i den tætte top om Danmarksmesterskabet. Det er derfor en speciel tid klubben er inde i, og det har CEO i FC Nordsjælland, Trine Hesselund Hopp Møller, også bidt mærke i.

FC Nordsjælland

Herrer
– Stiftet i 2003
Mesterskaber
 2012
Pokaltitler
– 2010 og 2011

Kvinder
– Stiftet i 2017
Pokaltitler
– 2020

Kilde: fcn.dk

– Jeg synes som udgangspunkt altid, at det er fedt at være i FC Nordsjælland, men det er klart, at lige nu, er vi inde i en vanvittigt spændende og en sjov periode. Vi glæder os sindssygt meget over den succes begge hold har lige nu, og vi kan godt mærke, at energien omkring klubben begynder at blomstre igen. Særdeleshed her i Farum, hvor jeg selv bor. Der kommer noget glæde, stolthed, og noget begejstring over det.

Tror på strategien
Også kommunens borgmester glæder sig over klubbens nuværende succes, og fortæller yderligere hvordan fodbolden præger Farum og omegn.

– Vi har et rigt kultur-, forenings- og idrætsliv i Furesø. Det er FC Nordsjælland en vigtig del af. De er med til at skabe fællesskaber og sjove oplevelser for en masse børn og unge i Furesø. Og så følger mange Furesø-borgere med i klubben og bliver stolt, når klubben vinder kampe. Det gør jeg også selv. Min mandag er bedre, når holdet har vundet, sig Ole Bondo Christensen.

»Jeg vil dog aldrig nå dertil, hvor vores sæson har været en fiasko, hvis ikke vi vinder guld.« Trine Hesslund Hopp Møller, CEO, FC Nordsjælland.

Gennem mange år har klubbens strategi været at satse på egne talenter fra akademiet, og det har til tider været genstand for kritik af folk ude fra, der ikke har kunne forstå strategien. Det har dog ikke sat en stopper for FC Nordsjællands måde at se tingene på. I efteråret kunne International Centre for Sports Studies (CIES) offentliggøre data, der viser, at Farum-klubben med en gennemsnitsalder på bare 22,31 år havde den yngste startopstilling på tværs af 60 ligaer verden over, i en sæson hvor holdet har ligget på førstepladsen i det meste af sæsonen. Det vidner ifølge Trine Hesselund Hopp Møller, om at man har fat i den rette model.

– Nogle af de her fordomme, der er om os, er, at folk mener, når man spiller med så mange unge spillere, som vi gør, bør det være naturstridigt, at man så også kan vinde medaljer. Vores nuværende position viser dog lidt, at modellen kan skabe resultater både for os, men også personligt for vores herre- og kvindehold, fortæller klubbens CEO.

Kan ikke forvente guld
I FC Nordsjælland har man allerede nu sikret at opnå bedre resultater end i seneste sæson, og det til trods for at sæsonens sidste kamp først bliver spillet i juli. CEO’en i FCN hævder, at klubben ikke har gjort nogen fundamentale ændringer, men i stedet har troet på strategien.

– Jeg ved ikke, om vi har gjort noget anderledes. Vi har holdt fast i vores egen strategi. Det gjorde vi også i sidste sæson, hvor det så sværest ud. Vi har nu holdt på trupperne en del længere, og de har samtidig spillet sammen lidt længere. Hos os har vi ingen stjerner og vandbærere, og det gør det også nemmere at opretholde en sammentømret trup, siger Trine Hesselund Hopp Møller.

Selvom udviklingen i denne sæson har vist sig fra den bedste sige i Farum, er man godt klar over, at det i fodboldverdenen er meget sort og hvidt. Enten vinder man eller også taber man. I FC Nordsjælland kan man dog sagtens se sæsonen som en succes, selv hvis guldmedaljerne skulle glippe.

FC Nordsjælland kæmper i denne sæson med FC København om det danske mesterskab. Foto: Frederik Lorentzen

– Det vil være kæmpe stort for os at vinde guld, det er der slet ingen tvivl om, men vi har benene solidt plantet på jorden. Vi forsøger at undgå, at lade os rive for meget med. Der er aldrig nogen garanti for at vinde noget. Det er der ikke for noget hold, og derfor er man også nødt til at have nogle andre mål end bare at skulle vinde guldet, fortæller Farum-klubbens CEO, inden hun fortsætter:

– I virkeligheden er det, at vi kan have så kompetente hold på både herre- og damesiden baseret på en stor andel af egne akademispillere. Det betyder mest for os. Skulle det så tilmeld udmønte sig i pokaler og medaljer, ville det jo bare være prikken over i’et. Jeg vil dog aldrig nå dertil, hvor vores sæson har været en fiasko, hvis ikke vi vinder guld, afslutter Trine Hesslund Hopp Møller.

LÆS OGSÅ: Ny aftale kan bringe landsholdsfodbold til Brøndby Stadion

Tilbage i Furesø Kommune er man stolte af den rolle klubben spiller for idrætsmiljøet i kommunen. Og uanset om det bliver til guldmedaljer eller ej, håber borgmesteren, at klubben fortsætter med at udvikle dygtige mand- og kvindelige fodboldspillere fra lokalmiljøet.

– Det er vigtigt for både Furesøs piger og drenge at se, at de kan dyrke deres idrætsgren på topplan. At FC Nordsjælland både har fremragende mandlige og kvindelige spillere, betyder, at der er rollemodeller for både drenge og piger. Jeg håber, Furesø Kommune og FC Nordsjælland bliver ved med at have et godt samarbejde, og at FCN bliver ved med at give drenge og piger i Furesø drømme i øjnene, afslutter Ole Bondo Christensen.

Sådan gjorde vi: Journalisten var gennem eget interessefelt klar over, at FCN kunne vinde flere guldmedaljer. Han kontaktede både FC Nordsjælland og Furesø Kommune. Den vej blev kontakten skabt, og et telefonisk interview blev sat op med FCNs CEO, mens borgmesteren sendte skriftligt svar.