TV: Brøndby-talenter vil til tops

Af Christian Corell og Kenneth Beyer 

16-årige Anton Hendriksen er en del af talentudviklingen i Brøndby Masterclass. Anton Hendriksen er forsvarsspiller, og han har store drømme om at leve af at spille fodbold og prøve sit talent af på højeste niveau.

Den unge mand holder dog stadig benene solidt plantet på jorden.

– Drømmen er helt klar at spille på A-landsholdet og de store ligaer i Europa. Men som sagt så er jeg her i Brøndby nu, og det er det, jeg har fokus på, siger Anton Hendriksen.

I Brøndby træner forsvarsspilleren seks gange om ugen – to af dem er morgentræninger før skolen. Det intensive træningsforløb er en del af Masterclass-forløbet, som er Brøndby IF’s egen talentfabrik.

– Det kræver hårdt arbejde. Man skal være professionel og sørge for at slappe af og spise ordentligt, så man er klar til træning efter skole
Superliga-spiller Rezan Corlu

Brøndby Masterclass 

  • Brøndby Masterclass er Brøndbys talentsystem
  • Oprettet i 2014
  • Har U10-U19 hold
  • 15 spillere med debut på Superliga-holdet
  • 5 spillere på landsholdet

Kilde: brondby.com

Tillid fra træneren 

Det er langtfra alle talenterne, der er en del af Brøndby Masterclass, som har nok talent til at nå Brøndbys førstehold.

Ifølge U17-cheftræner (hold for unge under 17 år, red.), Frank Hjortebjerg, er det U17-holdets fornemeste opgave at få flere af Masterclass-spillerne op på førsteholdet. Det er dog lettere sagt end gjort og kræver særlige forudsætninger. Men disse forudsætninger har Anton Hendriksen.

– Anton er en fyr, som har hovedet skruet fornuftigt på. Han kan let omsætte de ting, vi trænere siger til ham. Han har let ved at gå ud og arbejde på det selv, fortæller Anton Hendriksens træner.

Læs også: Ekspert om homoseksuelle fodboldspillere: Branchen er bagud

Sådan kommer man på på førsteholdet 

Superliga-spilleren Rezan Corlu har selv været igennem Brøndbys talentsystem. Han ved derfor, hvad der skal til for at komme på førsteholdet.

– Det kræver hårdt arbejde. Man skal være professionel og sørge for at slappe af og spise ordentligt, så man er klar til træning efter skole, siger Superliga-spiller Rezan Corlu.

Anton Hendriksen er da også klar til at gøre alt for at komme på førsteholdet og tilpasser allerede sin livsstil efter det.

– Jeg spiser en masse mad og sover ordentligt. Jeg tror, at det handler om at have fokus, når man er her (på træningsbanerne, red.) og lade være med at være alt for dum uden for banen, siger Anton Hendriksen.

Læs også: Danske Superliga-klubber tøver med at hoppe på e-sportsbølgen