For meget af det gode: Skibakke måtte lukke

Ragna Norén og hendes 10-årige datter (på billedet) er blevet vilde med at stå på ski denne vinter på Bornholm. Privatfoto: Ragna Norén

Normalt ville man tænke, at koldt vejr og sne er det perfekte vejr for en skibakke. Men vinden har sat en stopper for skituren og holdt hele dagen i går skibakken på Bornholm lukket.

Jesper Jørn Jensen, formand for Bornholms Skivenner, forklarer, at det handler om mere end den halve meter sne, som ifølge DMI dækker Bornholm:

– Det er egentlig ikke snevejret, der holder os tilbage, det er stormen. Politiet har frarådet al udkørsel, og det inviterer man ikke folk ud i, siger Jesper Jørn Jensen.

Selvom snefygning stadig kan give problemer, er vejret mere mildt i dag, så bornholmerne kan fræse ned ad skibakken allerede fredag aften.

Fra børnebakke til den store bakke på en dag

– Vi kan endelig få glæde af sneen. Vi holder åbent i weekenden, nogle hverdage i næste uge og i næste weekend, siger Jesper Jørn Jensen.

Jagna Norén og hendes datter på 10 år fra Rønne er begyndt at bruge skibakken i denne sæson og glæder sig til, at bakken åbner igen, og at de kan få røde kinder og gang i skiene i weekenden:

– Det er min datter, der står på ski, og hun er blevet rigtig glad for det. Hun er først begyndt i år, og hun er allerede gået fra børnebakken til den almindelige bakke, siger den stolte mor.

Jagna Norén og datteren skal afsted på søndag med datterens veninder.

Læs også: Taxiselskaberne nyder godt af sne og kulde

Mange på bakken

Normalt har skibakken ifølge skivenne-formanden Jesper Jørn Jensen sit højdepunkt i uge 7, hvor ca. 180 mennesker fra både Bornholm og Sjælland gæster bakken om dagen.

Andre weekender, hvor der er sne, har skibakken mellem 100 og 150 gæster. Men forventningens glæde giver en forhåbning om, at bornholmerne udsætter aftensmaden og tager en tur på skibakken:

– Nu har bornholmerne fået en chance for at opdage, at det er vinter. Bakken er åben i aften, og fordi vi har haft lukket i går, regner vi med, at der kommer mange skiløbere, fortæller Jesper Jørn Jensen.

Sådan gjorde vi: Historien udspringer af et opslag på Facebook, hvor skiklubben skrev om skibakkens lukning. Kilderne er kontaktet via telefon.