Operation forår er på standby

Foto: Morguefile
Foto: Morguefile

Danskerne har skullet finde både solbriller og den tykke vinterjakke frem i marts. Og selv om mange danskere nu må misse med øjnene, når de bevæger sig ud under åben himmel, er det endnu usikkert, hvornår foråret for alvor kommer for at blive.

– Der er ikke lige noget i prognoserne, der tyder på, at foråret skulle komme inden for den næste uge, så der er ikke rigtig forår i luften endnu. Nattefrosten slipper vi nok først af med engang i midten af næste uge, siger Steen Rasmussen, der er vagthavende meteorolog ved DMI.

Læs også: Derfor vælter sneen ned over solskinsøen

Meget tyder dog på, at sneen efterhånden er ved at slippe dens kolde greb om Danmark. Kun bornholmernes Solskinsø ser ud til at få mulighed for at lave den sidste snebold, inden foråret forhåbentlig melder sin ankomst.

– Der kommer en lillesmule sne i nat på Bornholm, men ellers er der ikke de store mængder på vej, oplyser Steen Rasmussen.

Solrigt forår med vinterkulde

Forårsmånedernes debut har for alvor budt på en række ekstremer. Marts har været den solrigeste måned i 70 år, men også den koldeste i 26 år. Danskerne har i marts kunne nyde godt af hele 190 timers sol. På minussiden har de også skulle døje med en gennemsnitstemperatur på minus 0,8 grader, skriver DMI.

De kolde temperaturer skyldes de vejrfænomener, som Danmark har været udsat for.

– Vi har haft et meget stabilt højtryk over Skandinavien og nord for, mens lavtrykkene har passeret meget langt syd på. Derfor har vi ligget i den kolde luft, og højtrykket har gjort, at lavtrykkene og det milde vejr ikke har kunne trænge ind over Danmark, siger Steen Rasmussen.

Læs også: Pas på: forårssolens første stråler er farlige

I weekenden kan danskerne dog se frem til temperaturer mellem 6 og 8 grader, nogle steder helt op til 10.

– Temperaturen kommer i weekenden ret højt op på omkring 5 til 10 grader. Og så kan der komme lokale byger, men ikke i store mængder, siger Steen Rasmussen.