Forældre: Politi ved jødisk skole giver tryghed

Carolineskolen bevogtes af op til 8 betjente på skoledage. Foto: Emma Bohn Vinkel.
Carolineskolen bevogtes af op til otte betjente på skoledage.
Foto: Emma Bohn Vinkel.

Klokken er 07:30, og de første forældre begynder at aflevere deres børn i den jødiske privatskole, Carolineskolen, der har omkring 200 elever.

Synet er næppe særlig anderledes end fra alle andre travle morgener ved hvilken som helst folkeskole.

Lige bortset fra de otte politibetjente med maskingeværer, der står tæt ved hovedindgangen for at holde terrortruslen ude.

Lige nu er jeg helt tryg ved at sende mine børn i skole, fordi der er så meget politi omkring.
Michael Højer, forælder.

Læs også: Fredsring om synagoge i Krystalgade endelig en realitet

Selvom det ikke er et normalt syn for de fleste, er det blevet hverdag her ved den jødiske skole, og er med til at give tryghed hos forældrene.

– Jeg synes det virker rigtig godt. Det er godt, at folk ikke bare kan komme her og udøve terror. Det er jo et terrormål, det må man bare erkende. Sådan er hverdagen, og det må man indstille sig efter, siger Dorte Wissing Kaznelson, mens hun spejder efter sin datter, der er på vej forbi politibetjentene og ind på skolen.

Hun har to børn på ni og 15 år, der går i Carolineskolen. Havde politiet ikke været her, er hun ikke sikker på, at hun stadig ville lade børnene gå her.

Terrortruslen er der stadig

Torsdag lød det fra Politiets Efterretningstjeneste (PET), at der har lavet en ny trusselvurdering af terrortruslen mod Danmark. Vurderingen er udført af PET’s Center for Terroranalyse (CTA).

Vurdringen er lavet på grund af terrorangrebet den 14. og 15. februar tidligere i år, hvor filminstruktøren Finn Nørgaard og Dan Uzan, der stod som frivillig vagt ved den jødiske synagoge, blev dræbt.

– CTA fremhæver den særlige trussel, der er mod symbolmål, såsom jødiske mål og personer, institutioner og begivenheder, der opfattes som krænkende for islam, skriver PET på deres hjemmeside.

Læs også: TV: Fredsring bringer danskere sammen på tværs religioner

Der er altså især en særlig trussel mod jødiske institutioner som Carolineskolen ifølge terroranalysen.

Politiet har derfor tænkt sig, at blive ved med at være fysisk til stede i samme grad som nu, og er også i gang med at lave andre langsigtede løsninger.

Bekymringer i fremtiden

Michael Højer, der har to børn i Carolineskolen på seks og otte, synes, det er trist, at der et så stort behov for det massive sikkerhedsniveau. Men selvom han synes, det er ærgerlig, erkender han, at det bare er sådan lige nu.

– Lige nu er jeg helt tryg ved at sende mine børn i skole, fordi der er så meget politi omkring. Men alle tænker på, om det også vil være så trygt, når mængden af politi en dag drosler ned, fortæller Michael Højer.

Læs også: “Hvis du siger ordet “Danmark”, skærer vi din tunge ud”

Michael Højer synes det er trygt, at politiet har tænkt sig at blive ved med stå ved Carolineskolen, men han bekymrer sig om, hvordan hele situationen vil påvirke børnene:

– Det er selvfølgelig ikke en optimal situation. Mine børn er så små, at de bare synes, det er sjovt at være så tæt på politimænd med maskinpistoler. Men en dag når de jo en alder, hvor de tænker over, hvorfor de skal passes så meget på.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Carolineskolens skoleleder Jan G. Hansen.

Læs også: Den oversete trussel vokser