Yes! 17 varmegrader er lige om hjørnet

Forårssol

I weekenden kan de fleste se frem til nogle lune forårsdage, og på søndag er der chance for, at temperaturerne kommer op mellem 12 og 13 grader.

I det sydlige Danmark er der størst chance for at få lidt sommerkulør, men hele i landet kommer temperaturen altså op på tocifrede tal. På mandag i næste uge kulminerer det.

– På mandag kan temperaturene nå helt op mellem 15 og 17 grader. Det er svært at sige, hvor i Danmark der kommer sol, men det er sandsynligvis de østlige egne, som får mest sol og varme, siger Danny Høsholm, meteorolog ved TV2 Vejret.

På mandag kan temperaturene nå helt op mellem 15 og 17 grader. Det er svært at sige, hvor i Danmark der kommer sol, men det er sandsynligvis de østlige egne, som får mest sol og varme
– Danny Høsholm, meteorolog ved TV2 Vejret

Den første forårsvarme kommer fra Spanien, og bliver af metrologerne kaldt den spanske tunge. Det er det vejrfænomen, som nogle år har givet Danmark lunere vejr tidligere på året.

Læs også: I april og maj kommer have-nusserne frem

Læs også: Snefuld marts hjælper forårsforelskelser på vej

Nattefrosten er væk næste uge

Haveentusiaster, som tålmodigt venter på at så grøntsager og dekorere haven med blomster må dog væbne sig med en smule mere tålmodighed. I weekenden kan der nemlig stadig være nattefrost, men i næste uge får vi sikkert nogle nætter i træk uden nattefrost. Efter nogle dage med solskin og nætter uden nattefrost, burde jorden været tøet op, og de første spadestik kan i næste uge begyndes. Der er desværre også risiko for, at vi igen får nattefrost.

– Det er helt normalt med nattefrost i april måned, og jeg kan ikke udelukke, at nattefrosten vender tilbage, siger Danny Høsholm.

2 Responses to "Yes! 17 varmegrader er lige om hjørnet"