Frisør sagsøger nævn efter dameklip-sag

Picture: Freedigitalphotos. Stender sagsører Ligebehandlingsnævnet.
Stender sagsører Ligebehandlingsnævnet. Foto: Freedigitalphotos

Den kendte frisørkæde Stender har valgt at sagsøge Ligebehandlingsnævnet. Det sker efter frisørsagen fra december 2012, hvor en korthåret kvinde fik erstatning på 2.500 kroner. Nævnet mente nemlig, at hun ikke skulle betale mere end mænd, der skulle have klippet samme frisure.

Nu skal sagen så vurderes i Østre Landsret, fortæller Stenders advokat Phillipp N. Quedens.

– Vi har slet ikke villet vente på den normale procedure, fordi vi mener, at afgørelsen er så forkert. For at have den udfarende kraft har Stender sagsøgt Ligebehandlingsnævnet først ved retten i København i Ligebehandlingsnævnets værneting, der hvor nævnet formelt er hjemmehørende, siger Phillipp N. Quedens og forklarer videre:

– Ligebehandlingsnævnets advokat, kammeradvokaten, er enig i, at sagen skal henvises direkte til Østre Landsret, da den er så principiel, siger han.

Hvis man siger, at det er en overtrædelse af loven, så kunne alle jo indgive en anmeldelse mod den pågældende virksomhed og så få 2.500 kroner ned i kassen.
Phillipp N. Quedens, Stenders advokat

LÆS OGSÅ: Frisører holder fast i »dameklip«

Advokaten mener, at sagen om retten til at have prisforskelle på herre- og dameklip vil få betydning for andre sager.

– Det er en principiel sag. Hvis man siger, at det er en overtrædelse af loven, så kunne alle jo indgive en anmeldelse mod den pågældende virksomhed og så få 2.500 kroner ned i kassen. Det er der jo ingen, der kan leve med, siger Phillipp N. Quedens.

Stor forskel på dame- og herreklip

Ifølge Phillipp N. Quedens er der forskel på dame- og herreklip, og derfor er der tale om forskellige ydelser.

– Der er en betydelig forskel på herrers hår og damers hår. Det har både at gøre med hårets konsistens, hårets type, hårets længde, og måden det sættes på. Derfor er det helt forskelligt arbejde og dermed helt forskellige omkostninger. Derudover er selve instrumenterne forskellige. Og derfor er der naturligt to forskellige priser, siger Phillipp N. Quedens.

Han mener, at præcis samme frisure betyder præcis samme pris, men at det ikke er tilfældet i sagen fra december.

– Hos min klient står der, at det er vejledende priser. Så man aftaler, hvad man skal have lavet, og hvad det koster, når man går ind i salonen. Hvis der kommer en helt korthåret kvinde, der skal have en ”herrefrisure”, så koster det det samme, som en herre ville betale ved en tilsvarende behandling, forklarer Phillipp N. Quedens.

Advokaten forventer, at der kommer en afgørelse i foråret 2014.

LÆS OGSÅ: Den korthårede kvinde fik ret

Kort om sagen
13. december gav Ligebehandlingsnævnet en korthåret kvinde med drengefrisure medhold i, at hun ikke skulle betale mere for at blive klippet end mænd med samme frisure. Nævnet mente, at det var i strid med ligestillingsloven at udsætte en person for direkte eller indirekte forskelsbehandling på grund af køn.