Ungdomspolitiker: Åndssvag kritik af Bilkas legetøjsudstilling

Dukken her må gerne udstilles som pigelegetøj, det mener landsformanden for KU, Kristoffer Beck Foto: Morguefile
Dukken her må gerne udstilles som pigelegetøj, hvis det stod til landsformanden for Konservativ Ungdom, Kristoffer Beck
Foto: Morguefile

Det er åndssvagt, at Dansk Kvindesamfund kritiserede Bilka for at skabe kønsstereotyper og være skyld i mobning, fordi de havde lavet en legetøjsudstilling, hvor drengelegetøj og pigelegetøj stod opdelt. Det mener formanden for Konservativ Ungdom, Kristoffer Beck.

Læs også: Bilka fjerner udskældt legetøjsudstilling

– Det er meget naturligt, at drenge leger med actionmænd, og piger leger med Barbiedukker, sådan har det altid været, og sådan synes jeg også, det kan være i fremtiden, fortæller Kristoffer Beck.

Dansk Kvindesamfund opfordrede sine medlemmer på Facebook til at skrive kritiske indlæg på Bilkas Facebook-side, og flere hundrede fulgte opfordringen. Ulla Tornemand Larsen, styrelsesmedlem i Dansk Kvindesamfund, begrundede i går organisationens opfordring:

– Det, vi gerne vil have, er en diskussion om, hvordan vi er med til at skabe nogle rammer, hvor både børn og voksne kan udvikle sig på en måde og som køn, som er tilfredsstillende for dem selv. Og det mener vi bestemt ikke, at en kønssegmentering af legetøj er med til, siger hun.

Det er meget naturligt, at drenge leger med actionmænd, og piger leger med Barbiedukker
Kristoffer Bech, Landsformand, Konservativ Ungdom

Det er formanden for Konservativ Ungdom imidlertid uenig i, i følge ham er historien et bevis på, at ligestillingskampen er slut.

– Jeg synes, at man er nået til et niveau, hvor det eneste, man kan gå op i, er små og ligegyldige ting. Det er et tegn på, at vi efterhånden har fået så meget ligestilling, at det kun er småtingene, man kan gå efter, siger Kristoffer Beck.