Grenaa Gymnasium slår rekord i internationalt optag

Grenaa Gymnasium har i år rekorden i antal ansøgere til deres internationale linje. Foto: Region Midtjylland
Grenaa Gymnasium har i år rekorden i antal ansøgere til deres internationale linje.
Foto: Region Midtjylland

De internationale flag vajer på studenterhuerne på Grenaa Gymnasium. I år er gymnasiet årets mest populære målt på de internationale uddannelser i regionen.

Ud af regionens fire gymnasier, der udbyder den internationale linje, Pre-IB, har Grenaa Gymnasium i år oplevet en stigning på hele 27 procent i antallet af ansøgninger.

Det viser nye tal fra Region Midtjylland. Resultatet glæder IB-koordinator Kirsten Bech Hansen:

-Jeg tror først og fremmest, at vores IB brobygning har hjulpet. Brobygningen er et todages forløb, hvor de unge kan møde lærerne, være med i timerne og prøve livet af som IB-student, siger Kirsten Bech Hansen. Hun pointerer dog, at skolen også har haft et stigende behov for at reklamere mere, da deres regionale placering i Grenaa ikke er optimal i forhold til de unge i Aarhus.

Læs også: Unge midtjyder vil være internationale

Internationalt sigte

Den internationale linje IB, International Baccalaureate, er en 2-årig gymnasial uddannelse for unge, der drømmer om en karriere i udlandet.

Pre-IB er et 1-årig forløb, der skal kvalificere de unge til den 2-årige IB. Uddannelsen findes i over 100 forskellige lande og undervises udelukkende på engelsk.

Langkær Gymnasium ligger tæt ved Aarhus, så de har fået sat fokus på IB i hele regionen.
Kirsten Bech Hansen, IB-koordinator på Grenaa Gymnasium

Grenaa Gymnasium valgte sidste år at nedsætte en arbejdsgruppe, netop for at sætte fokus på den internationale linje. Dette kan også have haft en stor effekt i stigningen af ansøgninger, vurderer Kirsten Bech Hansen.

– Vi nedsatte en arbejdsgruppe sammensat af lærere og personer fra erhvervslivet i regionen. De holder løbende møder om, hvordan man kan udbyde kendskabet til skolen. Flere af dem har haft kontakt til virksomheder i området, hvor de har holdt oplæg om IB, og hvilke fordele studiet har. Det tror jeg også, har haft en stor effekt.

Struer taber kapløbet

Struer Statsgymnasium er det eneste gymnasium i regionen, der er gået tilbage i antallet af ansøgninger til deres Pre-IB uddannelse. I år er gymnasiet gået tilbage med næsten 25 procent i antallet af ansøgninger.

IB-koordinator på Struer Statsgymnasium Ariane Tang mener, at der er en naturlig forklaring på faldet:

– Vi havde sidste år et rekord stort antal ansøgninger. Det niveau er blevet mere naturligt i år. Vi modtager også tit ansøgninger efter fristen udløb. Men vi ser dog også en del ansøgere, der kommer direkte ind på vores IB program, og derfor springer Pre-IB ansøgningen over, da de allerede har taget forløbet i udlandet, siger Ariane Tang.

IB udbydes fire steder i Region Midtjylland:

  • Struer Statsgymnasium i Struer
  • Grenaa Gymnasium i Grenå
  • Langkær Gymnasium i Tilst, nær Aarhus
  • Ikast-Brande Gymnasium i Ikast

Konkurrent gavnede Grenaa

Grenaa Gymnasium var en af de første i regionen til at indføre deres IB-program i 2003.

I starten var interessen ikke stor for den internationale linje, da de internationale uddannelser var forholdsvis ukendt.

Men paradoksalt nok, har det gavnet Grenaa at få flere konkurrenter.

Siden Langkær Gymnasium i Tilst oprettede deres IB-program i sommeren 2011, har Grenaa Gymnasium oplevet en stigning i antallet af ansøgninger til deres IB-program.

– Langkær Gymnasium ligger tæt ved Aarhus, så de har fået sat fokus på IB i hele regionen. Mange af vores elever er derfor blevet opmærksomme på den internationale linje, siger Kirsten Bech Hansen og påpeger, at dette helt klart kan have haft en effekt på det stigende antal af ansøgninger.

Region Midtjylland har fire skoler, hvor Pre-IB bliver udbudt. Disse skoler ligger i henholdvis Struer, Ikast, Tilst (nær Aarhus) og Grenå
Region Midtjylland har fire skoler, hvor Pre-IB bliver udbudt. Disse skoler ligger i henholdvis Struer, Ikast, Tilst (nær Aarhus) og Grenå