Naboklub bekymrede over FC Nordsjællands damejagt

Ét af målene med kvindefodbold i FC Nordsjælland er, at kvinderne skal spille deres hjemmekampe på Right to Dream Park i forbindelse med herrernes Superliga-kampe.
Foto: Wikimedia

FC Nordsjælland (FCN) har ikke hvilet på laurbærrene, efter Superliga-klubben i sidste uge offentliggjorde, at de vil skabe et elite kvindefodboldhold.

Sådan satser FCN på pige- og kvindefodbold

  • Det skal bygge op på samme måde drengene i FCN med stor fokus på talentudvikling, trænerkapacitet og faciliteter. Det skal ske i tæt samarbejde med Farum Boldklub og FCN’s samarbejdsklubber i området.
  • Der skal skabes et elitecenter for de bedste piger, således at de kan udvikle sig bedst muligt, uden at de tvinges fra deres respektive lokale klubber for tidligt.
  • Tidslinjen 2018: U-18. 2019: 3F deltagelse. 2022: Top-2 i 3F Ligaen. 2023: Champions League deltagelse.
  • Hjemmekampe vil blive spillet i Right to Dream Park – gerne i forbindelse med herrernes Superliga-kampe.

Kilde fcn.dk

FC Nordsjælland skal have et U18-elitehold i sommeren 2018 og i bestræbelserne på dette, er det særligt fodboldklubben Hillerød GI, som FC Nordsjælland har rettet øjnene mod. Hillerød afskedigede for nylig cheftræneren på U18-holdet, Lauritz Smed, efter interesse fra FC Nordsjælland. Det bekræfter Hillerød GI i en pressemeddelelse udsendt lørdag d 14. oktober.

Læs også: TV: Ny cheftræner skal kickstarte FC Roskildes sæson

Yderligere påstår Michael Mejdahl Andersen, første seniortræner, ny cheftræner for U18-holdet og bestyrelsesmedlem i HGI, at FCN har rettet henvendelse mod flere HGI-spillere.

– De sidste døgn er der spillere, der er blevet henvendt til direkte fra trænere og ledere fra Farum. De er i gang med at kontakte vores spillere. Det lugter hverken af samarbejde, eller at vi bygger fra bunden af, siger Michael Mejdahl Andersen til navisen.dk.

Manglende dialog om samarbejde

Hillerød GI og Allerød FK er to af de største pigeklubber på Nordsjælland, og begge klubber pointerer, at de savner dialog fra FC Nordsjælland.

– Det jeg afventer nu er nærmere dialog om, hvad de har tænkt sig, for det ved jeg ærligt talt ikke. Det tror jeg ikke, der er nogen, der ved. Deres satsning lyder spændende og interessant, og det hilser jeg velkommen, men jeg ved ikke, hvordan de vil komme frem til det, siger Lennart Engelhardt, Sportschef hos Allerød FK til navisen.dk

FCN taler om samarbejde og stjæler med den anden hånd

Den manglende dialog fra FC Nordsjællands side møder også kritik fra Hillerød GI.

– Sammen har klubberne (Hillerød GI, Allerød FK og Skjold Birkerød, red) forsøgt på et mere beslutningsdygtigt plan at få en dialog med FCN omkring et fremtidigt set-up. Indtil videre har det ikke været muligt at få sat sådan en dialog i stand, på trods af at disse klubber i mange år har været bannerfører og anerkendte talentudviklere – netop inden for pigefodbold, skriver Hillerød GI i en pressemeddelelse.

Læs også: TV: Fodboldspillere der studerer er bedre på banen

Også Michael Mejdahl Andersen hylder, at FC Nordsjælland vil gøre noget for talentarbejdet, og at flere vil være med i det, men han undrer sig over fremgangsmåden fra FC Nordsjælland.

– Vi synes, det er spændende, at nogle vil gøre noget for talentarbejdet, og at flere vil være med i det. Det er spændende, at nogle vil samarbejde og bygge fra bunden. Men vi er undrende over, hvordan man vil gøre det. En af måderne har så været at hente vores U18-træner og forsøgt at hente hele vores U18-hold. Det synes vi er lidt specielt, da vi ikke er blevet kontaktet om noget samarbejde, siger Michael Mejdahl Andersen.

Ved de nok om pigefodbold?

Både Hillerød GI og Allerød FK har stor erfaring, når det gælder pige- og kvindefodbold. Derfor undrer det også repræsentanterne fra klubberne, at FC Nordsjælland ikke i større grad har spurgt om hjælp. I Allerød FK er de spændte på projektet, men stiller også spørgsmålstegn ved satsningen.

– Jeg er usikker på, om de ved nok om pigefodbold lige nu. Det er ikke bare sådan lige at få en U18 DM-licens, som er deres mål til sommer. Det er mange ting, der skal opfyldes, før man kan få den. Ét er de piger, man har til rådighed. Hvor er det, de får dem fra? Det ved jeg ikke, siger Lennart Engelhardt, Sportschef hos Allerød FK.

Læs også: Smileyordning for fodboldklubber kan komme homofobi til livs

Lennart Engelhardt vil gerne hjælpe FC Nordsjælland med at udvikle pigespillerne bedst muligt. Derfor undrer det ham også, at FC Nordsjælland ikke har udnyttet den hjælp, som Allerød, Birkerød og Hillerød har tilbudt.

– Hillerød, Birkerød og Allerød har i to måneder tilbudt sig for at hjælpe og gå i dialog med FC Nordsjælland. Det har vi slået os sammen om. Men vi fik svaret, at vi måtte vente, og at der ville komme et pressemøde, siger Lennart Engelhardt.

Taylor svarer igen

Manden i spidsen for FC Nordsjællands nye satsning er Christian Taylor. FC Nordsjælland har hentet Christian Taylor i Brøndby, hvor han var kommerciel leder i Brøndbys kvindeafdeling.

Christian Taylor afviser skarpt den kritik, som HGI har rettet mod FC Nordsjælland. Ifølge Taylor har FC Nordsjælland ikke henvendt sig mod Lauritz Smed eller nogle spillere i HGI.

– Vi vil hente spillerne rundt omkring fra. Alle steder i Danmark. Vi kommer ikke til at stjæle – vi kommer til at spørge. Hillerød har seks-ti spillere, som godt kan begå sig i U18-ligaen. Hvis de henvender sig til os, så siger vi da ikke nej. Vi må godt henvende os, men jeg ønsker ikke at gøre det på den måde. Jeg vil informere klubberne, inden jeg snakker med spillerne, siger Christian Taylor.