HB Køge-fans glæder sig: Nu skal de igen se bold fra tilskuerpladserne

HB Køges fans kan se frem til snart at komme på stadion igen. Foto: HB Køge

Skrevet af Marie Schlütter Vilen og Marie Bebe Krog Tønnes

Fadøl, stadionplatte og høje råb er igen at finde på de danske stadions, når der åbnes for tilskuere den 21. april.

I HB Køges fanklub har de næsten 100 medlemmer savnet fællesskabet på tribunerne i lang tid. Derfor vækker nyheden om en tilbagevenden til stadion stor begejstring hos formand for HB Køge Support Anders Christensen.

– Jeg synes, det her er rigtig dejligt. Det sammenhold, vi normalvis har, når vi mødes på stadion, det får vi tilbage. Det har jo ikke været muligt for os at møde hinanden og tale sammen, som vi plejer at gøre, når vi mødes på stadion, siger Anders Christensen.

Regler for genåbningen af stadions

  • Tilskuere er tilladt til fodboldkampe i 3F Superligaen, NordicBet ligaen, Gjensidige Kvindeligaen, 1. division (kvinder) og 2. division.
  • Der må også være tilskuere til finalen i Sydbank Pokal og Sydbank Kvindepokalen samt A-landskampe (herrer og kvinder).
  • Der skal inddeles klart adskilte sektioner, hvor der maksimalt være 500 tilskuere med 1 meters afstand med egen ind- og udgang.
  • Coronapas er påkrævet.

Kilde: Den politiske aftale om genåbning pr. 21. april 2021

Fanklubben, hvor medlemmerne kalder sig “svanerne”, ved endnu ikke, hvordan genforeningen skal fejres. Men der er ingen tvivl om, at det bliver en stor dag for både fans og spillere.

– Jeg håber, vi kan lave noget særligt og vise, at nu er vi tilbage. Jeg ved, at det betyder rigtig meget for spillerne, at vi er der og bakker dem op. Det gør en forskel, når man løber rundt inde på banen, siger formand for HB Køge Support Anders Christensen.

Læs også: TV: Drømmen om Superliga: HB Køge står på spring

At fans må komme tilbage på stadion er et af punkterne i en ny genåbningsaftale indgået af regeringen og alle folketingets partier, på nær Nye Borgerlige.

Mangler retningslinjer

Men i HB Køge har man endnu ikke modtaget retningslinjer for den nye genåbning, fortæller sportsdirektør Per Rud.

– Vi har endnu ikke modtaget et endeligt go, og vi mangler at få de præcise retningslinjer, siger sportsdirektøren.

Per Rud fortæller, at de i HB Køge venter på besked fra divisionsforeningen, der i eftermiddag holder møde omkring den nye genåbning af sportslivet.

Sportsdirektøren er dog glad for de nye udmeldinger. En genåbning af tilskuerpladserne vil nemlig betyde meget for stemningen i klubben, hvor det nye stadion fra 2019 venter på publikum.

– Der er ingen tvivl om, at det føles tomt og forkert, når man har investeret i et nyt stadion, men ikke må have gæster, siger Per Rud

Selvom man i HB Køge har fået forretningen til at køre rundt under corona, har det været hårdt at mangle tilskuerne. Derfor vil man være glad for at kunne åbne tilskuerrækkerne for 500 mennesker.

– Det har været et særdeles voldsomt år. Derfor håber jeg bare, at vi snart kan få åbnet op. Bare det, at vi må have 500 tilskuere, ville jo i hvert fald være en god start, siger sportsdirektøren.

Læs også: Engelske fodboldbøller tackles med smil og charme fra Danmark

Sådan gjorde vi: Journalisterne så, at der var indgået aftale om at fans måtte komme tilbage på stadions. Journalisterne tog herefter kontakt til HB Køge og foretog telefoninterview med sportsdirektøren og formanden for klubbens fanklub.