Hverdagens pres fik Sylvia til at tage svampe

Sylvia mener, at psykedeliske svampe hjalp hende ud af både stress og depression. Hun tager svampene på trods af, at både læger og psykiatere advarer mod svampene, der kan have fatale konsekvenser og skade folk for livet.

 – Det begyndte sidste efterår, fortæller Sylvia. Jeg havde både studie, job og var ved at starte en virksomhed. Samtidig ville jeg jo gerne se mine venner, dyrke yoga, vinterbade og bruge tiden på ting, der var gode for mig. Det endte bare alt sammen med at være opgaver, der skulle nås.

Sylvia var lige flyttet til København og flyttede rundt mellem skiftende boliger. På den måde blev hun tvunget til at bo midlertidige steder og sammen med mange nye mennesker.

– Jeg kunne nok godt have nedjusteret mine forventninger til mig selv, men når man flytter til en ny by, er der jo mange sociale arrangementer, man vil til. Kombinationen af alle disse ting førte til, at jeg fik stress og en mindre depression.

0,3 gram gjorde det lettere at læse 

Sylvia blev sygemeldt fra sit arbejde i starten af oktober sidste år, men hun fik det bare dårligere. En af hendes venner insisterede på, at mikrodosering kunne være vejen frem for hende.

– Jeg læste om det online og fandt en masse nyttig information. Jeg besluttede mig for at prøve at mikrodosere psykedeliske svampe hver tredje dag. Det tog dog lidt tid, inden jeg fandt ud af, at 0,3 gram var dosisen, der fungerede for mig, siger Sylvia.

Læs også: LSD som alkohol-behandling? Nej tak, siger eksperter

Sylvia er lettere ordblind og havde før i tiden oplevet problemer med de akademiske tekster på sit studie. Her mærkede hun dog en stor forskel, da hun begyndte at mikrodosere.

– Jeg synes, det hjalp mig til at fokusere, og det hjalp mig til ikke at være i et ’stress-mode’, hvor jeg slet ikke kunne slappe af i at lave en ting af gangen. Det hjalp mig med at få kontrol over min hverdag.

Manglende forskning gør det farligt

Der findes i dag næsten ingen forskningsresultater på mikrodosering af psykedeliske stoffer til behandling af psykiske sygdomme. Selvom det er et emne, der trods alt bliver forsket i flere steder i verdenen. Praktiserende læge Helle Zöga Diederichse siger, at man ikke skal tage sagen i egen hånd.

-Selvmedicinering skal til enhver tid frarådes, specielt blandt unge. Hvis der er behov for medicin, skal man have lægeordineret medicin, som er forskningsmæssigt afprøvet.

På trods af, at der findes forskning på psykedeliske stoffer, er der endnu ikke færdig forskning på, hvordan disse stoffer kan påvirke psykiske sygdomme.

Sylvia anerkender, at der er behov for mere forskning på emnet, men hun mener, at størstedelen er positiv.

-Det er et meget politisk spørgsmål, og jeg tænker, at mange regeringer er lidt bange for, at miste kontrollen, netop fordi forskningen er så positiv.

Samtaler med venner spillede en stor rolle

Da Sylvia begyndte at mikrodosere, havde hun nogle samtaler med sine venner, der ikke lagde fingerene imellem.

-De gav mig nogle kærlige spark i røven og sagde ”Sylvia der er ikke andre end dig selv, der kan gøre noget ved det her. Og det er ikke fordi, vi ikke vil høre på dig, men du bliver simpelthen nødt til at tage dig sammen”.

Læs også: Forening i København fortæller folk, hvordan de skal tage stoffer

Hun kunne kun give dem ret, og de sagde det med nok venlighed, til at hun kunne tage det ind.

-Så, det var en kombination af nogle skub fra nogle venner og mikrodosering. Jeg fik det tydeligt bedre i løbet af en uge til to.

Ved at nedtrappe

Sylvia er af den opfattelse, at man ikke kan blive afhængig af de psykedeliske stoffer, selvom hun anerkender, at hendes tanker går ind i nogle negative mønstre, når hun glemmer at mikrodosere.

– Til tider kan der gå noget tid, hvor jeg har det godt, men så begynder, nogle gamle tankespor. Så indser jeg, det er fordi, jeg har glemt at mikrodosere. Og så starter jeg igen, siger Sylvia.

Hun føler, hun er kommet ind i en god rutine, hvor hun får læst, dyrker yoga og lavet de ting, hun gerne vil bruge sin tid på. Derfor vil Sylvia gerne stoppe med at mikrodosere nu.

-Det ville være dejligt, hvis jeg ikke følte et behov for at bruge dem længere. Jeg har klaret mig en uge nu, uden at mikrodosere og ser ret positivt på mine chancer for ikke at skulle mikrodosere igen.

Sylvia er et alias, redaktionen er bekendte med hendes rigtige navn.