Hvidovre er dartens højborg

Dart er rykket ud af bodegaerne og er blevet meget professionaliseret.

Siden 2008 er det kun gået én vej for dansk dart, og det er fremad.

Faktisk er antallet medlemmer af Dansk Dart Union, som er samlingen af alle dartklubber i landet, næsten fordoblet siden 2008. I visse kommuner har væksten dog været større end andre. En af de kommuner med den største vækst er er Hvidovre.

I Hvidovre er antal medlemmer af en dartklub steget fra 21 i år 2008 til 146 i slutningen af 2016, viser de senest opgjorte tal. altså en stigning på cirka 700 procent. På landsplan har stigningen også været markant, men ikke lige så markant. Her har der været tale om en fordobling af antal medlemmer fra 1.700 til 3.000. Det viser tal fra Danmarks Idrætsforbund, DIF.

Dart i Danmark

  • Danmark vandt EM i dart i 2008 for hold.
  • VM i dart i 2021 skal afholdes i Esbjerg.

Klubformændene i Hvidovre mærker tendensen

Formændene for Hvidovres dartklubber mærker tydeligt tendensen.

– Vi har helt klart mærket en stigning. I vores klub er vi 53 medlemmer, siger Jens Anders, der er formand for Avedøre Dart i Hvidovre.

Læs Også: Dart hitter – især uden for bodegaen

– Vi er kommet ud ad skyggen, og er blevet anerkendt som sportsgren. Det er den seriøse side af sporten, der vokser, siger Flemming Hansen, formand for dartklubben DK26 i Hvidovre.

Lige præcist i Hvidovre har lokalavisen haft en stor indflydelse på succesen, ifølge Flemming Hansen.

– Vi har skrevet en del i den lokale avis, og det har skabt en del opmærksomhed, fortæller han.

TV- og medie omtalen har stor indflydelse

Dansk Dart Union fortæller, at sportskanalerne på TV har haft en stor indflydelse på den landsdækkende stigningen.

– Det er en blanding af den store TV eksponering på diverse kanaler, og derudover har vi haft en række danskere, der har leveret gode resultater i turneringer, siger Kenwyn Vestergaard, der er medlem af kommunikationsudvalget i Dansk Dart Union.

Læs også: DGI: Stive regler spænder ben for kvinder

Klubformændene i området er enig i den bedømmelse.

– Med alt den TV omtale, der kommer fra sportskanalerne, er det jo klart, at der kommer en stigning, fordi folk kan godt lide at se det, og det giver dem lyst til at spille det. Unionen har gjort et ordentlig stykke arbejde, de er virkelig kommet ind i kampen. De er kommet ind i den elektroniske verden på de sociale medier, siger Bjørn Nybro Nielsen, der er tidligere formand for Baunevanget Dart i Hvidovre.