Ildsjæl stopper i Hørsholm-Usserød Idrætsklub

Billede af Erik Laugesen. Foto: Inger Laugesen

Imødekommende, hjælpsom og en stemningspreder. Det er de ord, som spillere og cheftræner sætter på Erik Laugesen ved hans udgang af Hørshom-Usserød idrætsklub.

– Jeg kan allerede sige, at selvom han stadig er her lidt endnu, så savner vi ham allerede. Vi går hver dag og kigger på ham og ser, at om ikke så lang tid, så er han her ikke mere, siger, cheftræner og sportschef i Hørsholm-Usserød Idrætsklub, Christian Mouroux.

78-årige Erik Laugesen stopper som holdleder i Hørsholm-Usserød idrætsklub i slutningen af året. Valget om at stoppe er primært på grund af den store arbejdsbyrde, som det indebærer at være holdleder, siger han.

Erik Laugesen fortæller, at han med alderen synes de praktiske opgaver er blevet for hårde:

– Specielt vasketøjet. Det er godt nok meget, og det er stort set hver dag, for de træner jo mandag, tirsdag og torsdag og så vasker jeg tøjet igen dagen efter og lægger det på plads.

Da Erik Laugesen flyttede til Hørsholm Kommune i 1977 som 32-årig, meldte han sig med det samme ind i Hørsholm-Usserød Idrætsklub. Efter indmeldelsen i idrætsklubben har han varetaget forskellige funktioner i Hørsholm-Usserød Idrætsklub.

– Jeg har været meget tilfreds med at være i klubben, siger Erik Laugesen.

Læs ogsåMens resten af landet holdt påskeferie, underholdt Hillerød Fodbold børn flygtet fra krig

Cheftræner og spillere vil savne ham

Gennem de sidste 20 år har Erik Laugesen, som af klubmedlemmer og spillere kaldes for Lauge, haft en stor betydning for det spirende fodboldhold.

Danmarksserien pulje 2
1. Glostrup 31 point
2. Frederiksund 27 point
3. Hørsholm-Usserød Idrætsklub 21 point
4. Karlslunde. 21 point
5. Skjold 20 point
6. Ringsted 18 point
7. Ledøje-Smørum 16 point
8. B 1908 14 point
9. Slagelse 14 point
10.VB 1968 10 point

Danmarksserieholdet er i indeværende sæson rykket op fra Sjællandsserien.

Cheftræneren fortæller, at Erik Laugesen har fungeret som den usynlige lim, som har stået for både alt det praktiske, men også dét at tage imod de nye spillere på en imødekommende og rar måde.

Dette er cheftræner, Christian Mouroux, ikke alene om at syntes.

Mathias Engell, midterforsvar på Danmarksserieholdet, beskriver Erik Laugesen som en mand der klarede alt praktisk for spillerne, sådan så spillerne kun skulle forholde sig til at præstere deres bedste på fodboldbanen. Dog er den praktiske hjælp, som Mathias Engell beskriver, ikke det som spillerne kommer til at savne mest ved Erik Laugesen.

– Der er nogle nye, der vasker tøj og står for de 1000 andre praktiske opgaver han havde, men ingen kan fylde det sociale rum, som Lauge har udfyldt siden tidernes morgen. Så jeg kommer bare til at mærke, at der mangler nogen, når jeg går ind af døren, siger Mathias Engell.

Læs også:I nordsjællandsk fodboldklub baner oprykning vej for udvikling: »Det er fantastisk vigtigt«

En fast plads på tilskuerrækkerne

Erik Laugesen vil stadig have en forbindelse til Hørsholm-Usserød Idrætsklub. Han fortæller, at hans barnebarn på 13 år spiller fodbold i klubben, så at han i den anledning vil være at finde i klubben. Derudover fortæller han, at drengene på Danmarksserieholdet har store ønsker om, at han stadig kommer og ser deres kampe.

– De siger også: “Du skal i hvert fald komme og se vores kampe og være inde over på trods af du ikke har den funktion, som du har haft”. Det agter jeg selvfølgelig at gøre.

Erik Laugesen vil derfor stadig være til at finde i Hørsholm-Usserød Idrætsklub, men i stedet som publikum til diverse kampe.

Hvad Erik Laugesen ellers skal bruge tiden på, er ikke helt fastlagt endnu, fortæller han.

 

Sådan gjorde vi: Nyheden stammer fra et tip om, at Erik Laugesen stopper. Vi kontaktede herefter Erik Laugesen for at få det bekræftet, hvilket vi så fik. Bagefter kontaktede jeg både holdets cheftræner og en spiller på Danmarksserieholdet.