Iværksættere: Alternativets forslag er “indholdsløst”

alternativet

Bæredygtighed og miljøeansvarlighed skal ifølge Alternativet blive en mere integreret del af innovationen i Danmark. I følge Christian Walther Øyrabø, formand for Dansk Iværksætter Forening, er dette fokus uden indhold, og det hjælper ikke iværksætteriet i Danmark.

– Vi vil gerne målrette de offentlige indkøb efter virksomheder, der tager et miljømæssigt ansvar. Igennem hele uddannelsessystemet skal der sættes mere fokus på iværksætteri. På den måde skal information spredes om, hvordan man kan lave sin egen virksomhed og selvfølgelig også indtænke bæredygtighed ind helt centralt, udtaler folketingskandidat fra Alternativet Rune Peter Wingård.

Læs Også: Iværksætteri i folkeskolen tænder elever

– Virksomheder skal udelukkende sørge for at generere et overskud.
Christian Walther Øyrabø, formand for Dansk Iværksætter Forening

Bæredygtighed er blevet et pop-udtryk

Christian Walther Øyrabø, formanden for Dansk Iværksætter Forening har svært ved at se, hvordan Alternativets forslag vil hjælpe innovationen i Danmark.

– Det er ikke alle virksomheder, der kan levere noget, der er grønt og miljørigtigt.

Christian Walther Øyrabø mener, at begrebet bæredygtighed er misforstået.

– Bæredygtighed er blevet et forfærdeligt pop-udtryk. En virksomhed er bæredygtig, når den kan overleve. Virksomheder skal udelukkende sørge for at generere et overskud, og på den måde betaler de skat til staten.

Iværksætterydelse skal give ro og tid

For at hjælpe nyopstartede virksomheder igang foreslår Alternativet at oprette en iværksætterydelse, der skal hjælpe nystartede virksomheder.

– Vores iværksætterydelse handler om, at mennesker der er i dagpengesystemet kan, hvis de lever op til nogle forudsætninger, få en toårige iværksætterydelse, hvor man kan få tildelt 80 procent af dagpengesatsen, udtaler Rune Peter Wingård.

Det skal i følge Rune Peter Wingård være for, at iværksætterne kan få tid nok til at blomstre.

– På den måde får iværksætterne tid til at udvikle deres virksomhed. Flere studerende har fået hjælp til at starte deres egen virksomhed. Når de er færdige med at studere, får de muligheden for enten at beholde deres CVR-nummer eller få dagpenge. På den baggrund er der mange der lukker deres virksomheder.

Iværksætterydelsen er Christian Walther Øyrabø formand for Dansk Iværksætter Forening skeptisk overfor, og han mener ikke, at det er på den måde, innovationen skal styrkes:

– Iværksættere skal ikke være offentligt ansatte. Rammerne skal ændres på en anderledes måde således, at det fx bliver lettere at søge lån i banken.

Alternativet har fået nok underskrifter til at stille op til det kommende folketingsvalg, og partiet står ifølge en meningsmåling foretaget af YouGov i samarbejde med MetroXpress til 2,2 procent af stemmerne.

Læs også: Uklar lov sætter aktie-crowsfunding på standby