Kolonihaver skal samle Nørrebro

Kolonihaver på Den Røde Plads skal samle Nørrebro  foto: Linnea S. Jensen
Kolonihaver på Den Røde Plads skal samle Nørrebro
foto: Linnea S. Jensen

Kirsti Boss og Linnea Soldthved. Det er navnene på to unge initiativtagere, der sætter kolonihavehuse op på Den Røde Plads på Nørrebro den sidste weekend i april. Det gør de i forbindelse med kulturfestivalen 48 TIMER. De ønsker at få borgerne på Nørrebro til at mødes på kryds og tværs og har givet projektet overskriften: ”Pop op kolonihave – Mød din nabo over hækken”.

– Kolonihaven kan være et frirum. Den kan være et neutralt og socialt sted, hvor man kan mødes, og hvor man kan lægge alle mulige fordomme fra sig. Man kan bare sætte sig ind i haven og hygge sig, fortæller projektleder Kirsti Boss.

Kolonihaverne skal være med til at vise den skæve side af Nørrebro
Aziz El Hamoumi, Eventkoordinator i 2200 kultur og projektleder i 48 TIMER

Kolonihaver skal samle borgerne

De to unge initiativtagere er i gang med at tage en projektlederuddannelse på Imagine Nørrebro Projektakademi, og opsætningen af kolonihaver er deres afslutningsprojekt.

Planen er at bygge en mobil kolonihave, som skal køre ned ad Nørrebrogade i forbindelse med åbningskoncerten om fredagen.

– Det er meningen, at folk skal samle sig omkring den og følge med ned til Den Røde Plads, hvor vi inviterer alle ind i haverne til aktiviteter som spil, musik og andet, forklarer den unge projektleder.

Den Røde Plads vil på dagen blive beklædt med rullegræs omkring kolonihaver med havemøbler, blomster, vimpler og farvede fuglekasser. Kirsti Boss fortæller, at hun synes, at der mangler et dansk symbol på Den Røde Plads. Hende og projektmakkeren fik derfor ideen til at sætte kolonihaver op, som hun mener kan symbolisere den danske hygge.

– Man skal blive glad af at kigge på det og få lyst til at gå over og finde ud af, hvad det handler om. Det skal invitere til deltagelse, siger Kirsti Boss.

De unge initiativtagere vil skabe uformelle møder mellem folk, der ikke kender hinanden.

– Man skal lige så stille komme hinanden lidt mere ved. Det bedste ville være, hvis man lærte nogle nye at kende, siger Kirsti Boss, som håber, at projektet vil gøre borgerne på Nørrebro mere åbne overfor hinanden.

48 TIMER festival:

  • en to døgns kulturfestival på Nørrebro
  • startede i 2012
  • foregår hvert år i april
  • i år foregår det den 25-27. april 2014
  • består af omkring 50 arrangementer i bydelen
  • festivalen skabes af lokale aktører og frivillige
  • aktører: bl.a. Nørrebro Lokaludvalg og lokale frivillige
  • hovedarrangører: Kulturhusene 2200Kultur, VerdensKulturCentret og BLÅGÅRDEN

kilde: http://www.48-timer.info

Borgere er splittede

De folk på Nørrebrogade, som NetAvisen har spurgt, hvad de synes om konceptet, er de alle enige om, at de ville deltage i arrangementet. Men der er delte meninger omkring, hvorvidt de kunne finde på at skabe kontakt til mennesker, de ikke kender.

– Jeg ville nok bare sidde med dem, jeg kender, siger 20-årige Jennifer Damgaard, der bor på Nørrebro.

– Det er ikke sikkert, at jeg kunne finde på at snakke med nogle, jeg ikke kender, fortæller Selam Berhe på 29 år.

Til gengæld svarer Oscar Tecer på 30 år og Vita Linneberg på 59 år henholdsvis ”selvfølgelig” og ”absolut”, når man spørger dem, om de ville tale med fremmede mennesker til arrangementet.

– Jeg snakker ofte med nogle, jeg ikke kender, fortæller Vita Linnebjerg.

Eventkoordinator: Godt initiativ

Eventkoordinator i 2200 kultur og projektleder i 48 TIMER Aziz El Hamoumi mener, at projektet kan være med til at promovere de specielle arrangementer, der sker på Nørrebro.

– Kolonihaverne skal være med til at vise den skæve side af Nørrebro, siger projektkoordinatoren.

Han mener, at projektet kan være med til at sætte fokus på et grønnere Nørrebro og København. Han tror, at det kan have en effekt.