Kommuners service skal hjælpe frivillige igang

Kommuner tilbyder en service som skal gøre det lettere at blive frivillig.
Kommuner tilbyder en service som skal gøre det lettere at blive frivillig. Kilde: Pixabay

På et bibliotek låner man bøger. I en videobutik låner man film. Nu kan man ”låne” en rådgiver i udvalgte kommuner, som kan hjælpe med at finde nøjagtig det frivillige job, der passer bedst til den søgende.

Kommunernes service optræder i henholdsvis Herning, Roskilde, Frederiksberg, Haderslev og Gentofte Kommune. Servicen tilbyder hjælp i form af rådgivning samt kontakt til jobudbydere, og understøtter den digitale frivillighedsportal: frivilligjob.dk hvor man kan finde et overblik over aktuelle frivilligjobs samt læse om frivillighed.

Det er gratis at benytte sig af servicen for alle organisationer, foreninger samt borgere, som søger frivilligt arbejde.

Når folk gerne vil ud og støtte frivilligt arbejde, så skal det også være overskueligt. Denne service hjælper med at gøre dette.

Bibi Agger, Frivillighedskonsulent i Frederiksberg Kommune

Læs også: Mangel på frivillige tvinger hjemløse ud i nattekulden

Skal hjælpe folk igang

Bibi Agger er Frivillighedskonsulent i Frederiksberg Kommune. Hun fortæller, at servicen henvender sig til folk med overskud, som gerne vil gøre en forskel.

– Når folk gerne vil ud og støtte frivilligt arbejde, så skal det også være overskueligt. Denne service hjælper med at gøre dette.

Bibi Agger beskriver tilbuddet som en hjælp til de folk som gerne vil være frivillige, men som har svært ved at komme i gang.

– Vi hjælper de folk som er begrænset rent sprogligt, eksempelvis flygtninge som ikke ved hvordan de kommer i gang, men også de borgere som har brug for at vide hvilket felt, der passer dem bedst.

Læs også: Nu skal kommunerne give spiseforstyrrede bedre hjælp

Frivilligt arbejde hjælper udsatte

Sally Issoui har været frivillig i 10 år, og beskriver dette som en mulighed for at udvikle sine kompetencer samt lære noget om sig selv.

Hun fortæller, at oplevelsen har været livs-forandrende for hende, hvilket har fået hende til at fortsætte det frivillige arbejde i så mange år. Sally Issoui tror på, at det frivillige arbejde har en afgørende betydning for, at man kan hjælpe de mest udsatte i samfundet.

– Jeg har altid haft forventningen om at frivilligheden ville udvikle mine kompetencer og muligheder. Men da jeg indså, hvilken forskel jeg kunne gøre ved bare at bidrage et par timer om ugen til projekter, der er livs-forandrende for så mange mennesker, var det svært ikke at søge flere frivillige stillinger.

Bibi Agger fortæller, at det frivillige arbejde er afgørende for mange af de aktiviteter og tilbud, som foregår i Frederiksberg Kommune.

– Vi understøtter muligheden for at få endnu flere kræfter til at blomstre. Ved at flere kan byde ind i den boldgade, som gør, at de gerne vil være med til at lave frivilligt arbejde.

Læs også: Frivilligt arbejde er hipt blandt unge

Frivillighed er en “dansk værdi”

Sally Issoui fortæller, at hendes arbejdet som frivillig har hjulpet flere hundrede mennesker rent økonomisk, som har været i form af indsamlinger til fattige og udsatte. Hun har også arbejdet som frivillig på en lektiecafé. Hun beskriver frivilligheden som værende en dansk værdi, da hun oplever, at Danmark er et af de lande som går mest op i frivillighed.

– At være frivillig er for mig en typisk dansk værdi, som vi burde værne om. Jeg tror på at ens frivillige arbejde har en afgørende betydning for, hvordan man kan hjælpe de mest udsatte.

Læs også: Lav frivilligt arbejde fra sofaen