Se kortfilm i S-toget

I denne uge sørger kortfilmsfestivalen 60seconds for, at københavnerne kan få et kulturelt indspark i s-togene eller mens de venter på metroen.
I denne uge sørger kortfilmsfestivalen 60seconds for, at københavnerne kan få et kulturelt indspark i S-togene eller mens de venter på metroen.

Fra i dag og frem til d. 14. april indtager kortfilmsfestivalen 60seconds København. Festivalen, der løber af stablen for sjette år i træk, vil give publikum en kulturel oplevelse, mens de er på farten. Temaet for dette års festival er conquer the space of the city, og festivalen handler da også om at erobre og udtrykke sig gennem det offentlige rum.

Kortfilmene vil blive vist rundt omkring i Københavns byrum, men også Nørreport Stations metroperron og S-togene vil i år være en del af festivalen.

Ada Ortega Camara, der er drivkraften for festivalen forklarer, at det nye samarbejde med DSB er vigtigt skridt for festivalen.

– Vi er glade for det nye samarbejde med DSB. Før var vi kun en del af den indre by i København, men med samarbejdet med S-togene får vi spredt festivalen ud i hele hovedstadsområdet. Vi bliver ekspanderet fra en lille kerne i hovedstaden til et stort område, forklarer Ada Ortega Camara.

I metroen er der meget kort afstand mellem stationerne og filmene skulle derfor også være meget korte. Derfor opstod ideen om 60 sekunders film.
Ada Ortega Camara, drivkraft bag 60second-festivalen

Hos DSB er de glade for, at de i år er blevet en del af festivalen.

– Vi ser det som en mulighed for at give vores kunder et kulturelt indspark med på vejen. Vi synes temaet om, at erobre byen, passer fint sammen med s-togene, da de er en vigtig del af bylivet i København, forklarer Rikke Iversen, kommunikationsmedarbejder i DSB digital og loyalitet.

Også hos Københavns metroselskab er man begejstrede for festivalen, og er glade for igen i år at være en del af festivalen.

– Vi vil gerne give vores mange passagerer mulighed for at se nogle sjove og også tankevækkende film med noget på hjertet, siger Jesper Witt, Marketing and Commerciel Activities Manager hos Metro Service.

Læs også: Tag din smartphone med på festival

Dating og byggepladser

Alle, der går med en filmskaber i maven har kunne sende deres bidrag til festivalen, hvor en jury bestående af tre medlemmer, har udvalgt de ti bedste, som vil være dem, der bliver vist på dette års festival. Blandt filmene er både dokumentarfilm med shots fra gaden og mindre fiktions-fortællinger.

En af deltageren på dette års festival bruger kortfilmen til at finde en date, og undersøger med filmen om det kan udvikle sig til noget mere. En anden filmskaber kommer med et alternativt bud på, hvad Københavns mange byggepladser kan bruges til, ved at lave en picnic i udgravningerne til den nye metro på Kongens Nytorv.

Filmene på festivalen er dansk produceret, men også et par internationale film har fundet vej til Københavns gader.

60seconds festival

  • Festivalen foregår fra d. 8. – 14. april 2013
  • Der bliver udvalgt 10 film, som vises på skærme rundt omkring i København
  • Filmene bliver udvalgt af en jury, der består 3 medlemmer: Morten Vammen, Alice de Champfleury og Hilden&Diaz
  • Du kan bl.a. se filmene på Nørreport Stations metroperron og i alle S-toge
  • Du kan stemme på din yndlingsfilm og vinde fede præmier

Læs mere om 60secondsfestivalen her

Kunst i den kollektive trafik

Det er sjette år i træk at København erobres af festivalen. Konceptet er udsprunget af ønsket om at tænke kunst og kultur ind i det offentlige byrum og den kollektive trafik og har fra starten samarbejdet med Københavns Metro.

– Metroen var i 2006 et helt nyt byrum, som vi gerne ville bruge til et kunstprojekt. De nye digitale muligheder, der var med skærmene i metroen ville vi gerne formidle kunst igennem. I metroen er der meget kort afstand mellem stationerne og filmene skulle derfor også være meget korte. Derfor opstod ideen om 60 sekunders film, fortæller Ada Ortega Camara, der er initiativtager bag festivalen.

Festivalen starter med et Kick-off-event i aften kl. 19.00 på Paludans bogcafé i det indre København. Her vil juryen afsløre de ti nominerede film til dette års festival. Hele ugen vil man på 60seconds hjemmeside kunne stemme på den film man mener, skal vinde dette års publikumspris.

Læs også: Hvordan ser din yndlings planet ud?