Kræmmermarked hjælper med at støtte udsatte børn og unge

Sidste år var der stort rykind i kræmmermarkedet i Bellahøj. Foto: Anne Marie Olsen

For 34. år i træk afholdes et traditionelt kræmmermarked på Bellahøj. I år er det Ankers Tivoli, der står for det store og velgørende kræmmermarked i København, der støtter organisationen Børnehjælpsdagens arbejde med udsatte og anbragte børn og unge.

Forlystelser, loppere, madboder og koncerter, er blandt andet det, der er på tegnebrættet til kræmmermarkedet i cirkusteltet på pladsen på Bellahøj i år. Her er der over 200 kræmmere fra hele landet, der sælger ud af deres loppeting, brugte sager og nye varer.

Hvert år kan der være alt fra 8000 – 40.000 gæster, der tager del i markedet, og ifølge Maja Spangsberg Krogstrup, der er kommunikationsansvarlig i Børnehjælpsdagen, er det med til at gøre en stor og effektiv indsats for de udsatte børn og unge.

– Vi er en relativt lille organisation, som får meget ud af de midler, vi får, og som bruges direkte på målgruppen. Vi har mange “styrkedage” hvert år, hvor vi er rundt i hele landet og lave aktiviteter for anbragte børn, fortæller hun.

Styrkedage er dage for anbragte børn og udsatte unge, hvor de laver aktiviteter, der skal udfordre dem og styrke deres kompetencer. Pengene fra kræmmermarkedet går blandt andet til styrkedage.

Tidligere var det Børnehjælpsdagen, selv der stod for kræmmermarkedet, men i dag lægger de kun navn til arrangementet som Ankers Tivoli afholder. Kræmmermarkedet giver et fast bidrag til Børnehjælpsdagen.

– Vi har ikke noget at gøre med planlægningen, siger Maja Krogstrup.

Fakta om Børnehjælpsdagen

• I år er Børnehjælpsdagen d. 5 maj

• Børnehjælpsdagen er en af Danmarks ældste organisationer. Den blev stiftet i 1904 af filantrop og kommunelæge dr. med Johan Niels Gottlob Carlsen

• I dag er Børnehjælpsdagen en moderne humanitær organisation, der hver eneste dag arbejder for anbragte børn og udsatte unge i Danmark

• Børnehjælpsdagen er også en velgørende, humanitær NGO, organiseret som privat erhvervsdrivende fond.

• Lillebrorprisen og Børnehjælpsprisen anerkender både unge anbragte, der har skabt egen-udvikling og personer, der har gjort en forskel for en specifik ung eller anbringelsesområdet generelt.

kilde:bhd.dk

Er det vigtigt, at der bliver afholdt sådan et marked hvert år?

– I forhold til vores økonomi, så er det vigtigt. Hver tusind kroner, vi får, er vigtig for os. Det er sådan, vi udnytter alle pengene bedst. Det er et vigtigt samarbejde, siger hun.

Ingen bevågenhed på de udsatte

Selvom markedet er godt besøgt, så er det de færreste, der lægger mærke til, at det afholdes i samarbejde med Børnehjælpsdagen. Det fortæller en af arrangørerne Frederik Anker Olsen, der er direktør for Ankers Tivoli.

– Jeg tror ikke der er særlig mange, som skænker Børnehjælpsdagen en tanke, når de er til kræmmermarkedet. Hvis vejret er godt, så kommer folk. Hvis vejret er skidt, bliver folk væk, siger han

Det er en af grundende til, at kræmmermarkedet er ekstremt vejrfølsomt, og at det netop strækker sig over fire dage, oplyser han.

– Selv hvis det regner to af dagene, kan vi stadigvæk have to gode dage, siger han.

Børnehjælpsdagens Marked starter den 9. maj og slutter den 12.

Sådan gjorde vi: Journalisten fik ideen ved at tjekke kalenderen, som markerede, at Børnehjælpsdagen snart skulle finde sted. Nogle kilder i nyheden er blevet interviewet telefonisk mens andre er foretaget fysisk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.