Kraftig morgenregn gav store trafikproblemer

Regnvejret giver flere trafikproblemer end normalt. Foto: Morguefile
Regnvejret giver flere trafikproblemer end normalt.
Foto: Morguefile

Myldretiden om morgenen betyder normalt kødannelse, men her til morgen har de lange ventetider fået en ekstra tand pga. regnvejret. En afsluttet efterårsferie i kombination med det faktum, at flere vælger bilen frem for cyklen, når vejrudsigten står på kraftigt regnvejr, har ifølge Vejdirektoratet medført, at der har været betydelig mere trafik på vejene her til morgen.

Inde ved Helsingørmotorvejens slutning har det været ud over det sædvanlige, netop også fordi der var vand ved Ryparken.

Mark Sigvardt, trafikmedarbejder ved Vejdirektoratet

Det er særligt ved Ryparken i København Ø, der er et af de kendte steder og som har været et særligt udsat sted her til morgen med vanddannelser på vejene. Det har også haft betydning for Helsingørmotorvejens slutning i indadgående retning.

Læs også: Er du i bil hjem? Læs hvor forsinket du bliver

– Inde ved Helsingørmotorvejens slutning har det været ud over det sædvanlige, netop også fordi der var vand ved Ryparken, fortæller Mark Sigvardt, der er trafikmedarbejder ved Vejdirektoratets trafikinformationscenter.

Det var da et godt gedigent regnvejr, og noget man blev godt våd af.

Olaf Mathiassen, vagthavende metrolog ved DMI

Morgenens regnvejr var da også voldsomt ifølge vagthavende metrolog hos DMI Olaf Mathiassen.

– Det var et ret kortvarigt regnvejr her til morgen, men til gengæld var det kraftigt, og nogle steder bl.a. i Storkøbenhavn kom der inden for bare en time en 11-12 mm. Det var da et godt gedigent regnvejr, og noget man blev godt våd af, fortæller han og forsikrer om, at det værste nu skulle være overstået.

Skybruddet spøger stadig

Efter det voldsomme skybrud i sommeren 2011 har Ryparken været et udsat område. Dengang var vejen spærret i flere timer. Her til morgen har regnen dog ikke været lige så kraftig.

– Det er ikke noget, der har lukket nogle veje nogle steder eller resulteret i nogle ulykke, heldigvis, siger Mark Sigvardt.

Læs også: Københavnere må leve med risiko for nye oversvømmelser

Også ved Motorring 3 ved Jægersborgtunnelen har der her til morgen været meget vand på vejen og er et af de steder, der er særligt kendt af fagfolkene som et udsat område i regnvejr.

– Det er jo simpelthen der, hvor der er en forsænkning i vejen, en viadukt eller andet, der gør, at vandet samler sig, siger Mark Sigvardt, og fortæller, at også Esbjergmotorvejens afkørsel til Esbjerg lufthavn er et af de klassiske steder i landet.

– Det er noget, vi er opmærksomme på og også det, der gør, at vi har sendt advarsler ud gennem TMC og radioen, fortæller Mark Sigvardt om Vejdirektoratets måde at afhjælpe problemet på. TMC står for Traffic Message Channel og er en teknologisk oplysningskanel for bilister.