Trafiksikkerheden øges i lokale kommuner

’På elleve udvalgte steder over hele landet sættes der nu ind for bedre fremkommelighed og sikkerhed i kryds og på cykelstier,’ sådan lyder det i den nye pressemeddelelse fra Transportministeriet, som netop er offentliggjort. De elleve steder er valgt specifikt, da de netop har haft store vanskeligheder med blandt andet kødannelser eller færdselsuheld.

’Vi går nu ind og forbedrer vilkårene for bilister og cyklister på elleve steder, hvor man lokalt oplever usikkerhed og køddannelse på grund af overbelastede kryds, manglende cykelstier eller usikre overkørsler,’ skriver Transportminister Henrik Dam Kristensen i pressemeddelelsen.

Øger trafiksikkerheden
Det er varierende projekter, der er udformet efter de lokale behov. De 11 projekter kan bestå af alt fra forlængede cykelstier til ombygning af rampekryds.
Ifølge Vejdirektoratets pressechef Martin Østergaard kan projekterne forventes at være færdig i løbet af to-tre år. Han håber at ændringerne kan øge sikkerheden i trafikken i de specifikke områder.

’Man kan ikke helt afvikle kødannelse eller trafikuheld, men vores forhåbning er selvfølgelig, at fremkommeligheden og sikkerheden bliver bedre ude på vejene. Det er en del af vores løbende arbejde at styrke fremkommeligheden og sikkerheden for bilisterne og cyklisterne,’ siger Martin Østergaard.

Der er sat 54,3 millioner kroner af til de 11 projekter. Det er Vejdirektoratet som har åbnet for pengekassen. ’Samlet sættes 53,4 mio. kroner af til indsatsen, og midlerne kommer fra Vejdirektoratets pulje til fremme af sikkerhed og miljø,’ står der i pressemeddelelsen fra Transportministeriet.

Trængselsproblemer i Vallensbæk
Et af de 11 kommuner der står på listen er Vallensbæk Kommune.
Ifølge projektbeskrivelsen fra Vejdirektoratet er der trængselsproblemer i krydset ved Vallensbæk Torvevej. Trængslen forårsager forsinkelser og dermed kødannelse. Ændringerne vil kunne medføre at bilisterne kan nå ’lettere’ og hurtigere på arbejde, står der i pressemeddelelsen.

Oversigt over projekterne kan ses her

Læs også: Ny metrolinje og cykelsti på vej 

Læs også: Slut med køer ved Roskilde og Fløng

Læs også: Milliarder af kroner spildes på vejene