Lej en bil for kun 100 kr. om dagen

Du behøver ikke at eje en dyr bil, hvis du kun skal bruge den i ny og næ. Hvis du skal på lørdagstur til IKEA med familien, eller på dagstur nord for København, så er det nemt og billigt at leje en elbil i nogle timer eller et døgn. Firmaet Sixt udbyder elbiler til leje i København for kun 99 kr. om dagen.
»Lej den perfekte bybil inkl. el og fri parkering – tag på tur i København og omegn, og oplev samme køreglæde og sikkerhed som i en almindelig bil, for kun 99 kr. pr. dag inkl. fri el og fri parkering.« Sådan skriver firmaet Sixt på sin hjemmeside, og Marketingschefen hos Sixt, Jakob Sams, melder om en massiv succes: 

»Det går forrygende, vi har elbilerne ude 24/7, og det har været en stor succes. Københavnerne har virkelig taget konceptet til sig i forhold til, at de har kunnet få så meget bevægelsesfrihed for kun 99 kr. om dagen,« siger han.Billigere end både taxa og busser

Hos Sixt booker du en elbil online og henter den på ladestationen ved Landgreven i indre København. Her afleverer du den igen, når du er færdig med at bruge den. Jakob Sams udtaler, at kunderne bruger bilerne til transport til eksempelvis dagsudflugter, og det er ofte billigere for dem, end hvis de tog den offentlige transport eller en taxa:»Man kan komme 4 personer fra København til Bellevue-stranden eller til Louisiana, eller hvor man nu har lyst til at tage på endagstur, for 99 kr. inkl. brændstof og parkering,« forklarer han.


Ikke kun til transport
Og det er lige præcis det, som københavnerne bruger de små elbiler til. De kører ture og oplever byen på en grøn måde. Også turister lejer elbiler hos Sixt for at opleve byen, og ifølge Jakob Sams er det ikke kun af praktiske årsager, man lejer en elbil – det er også for oplevelsens skyld.»Det er klart en oplevelse at køre elbil. En oplevelse, som jeg klart anbefaler alle at prøve,« siger han.

Hvorfor så billigt?

Ordningen er markant billigere end firmaet MoveAbout, som også udlejer elbiler i København. Her koster det 499 kr. for et døgn:


»Vi vil gerne give københavnerne og byens gæster den oplevelse det er at køre elbil, derfor den lave pris,« udtaler Jakob Sams. Sixt samarbejder med firmaet ChooseV, som udbyder elbilerne. De arbejder for en grønnere fremtid med en udbygget infrastruktur til elbiler. Ifølge Jakob Sams er konceptet om de billige leje-elbiler kommet til verden i et fælles projekt om for ChooseV at promovere elbiler, og for at Sixt at etablere et navn. Derfor er det så billigt.Du kan booke elbilerne via sixt.dk, og de afhentes på Landgreven 10 i indre København.