Nyt tiltag: 50 nye el-ladestandere på Bakken

Hovedindgangen til Bakken. FOTO: dkbyday

Du kender sikkert dette motto: Der er noget om snakken, der er sjovest på Bakken. Og endnu sjovere bliver det nu, for dem med en elbil, der ikke har Clever. Clever har 33.623 ladepunkter rundt i landet, hvilket gør dem til Danmarks største ladenetværk.

I jagten på at blive mere bæredygtige, vil Bakken opsætte 50 ekstra ladestandere, og de er allerede godt igang med processen, fortæller administrerende direktør, Ole Andersen.

– Vi har et firma, der sætter dem op, og så sidder vi i øjeblikket og kigger lidt på, hvem det er, vi skal arbejde sammen med på det.

Der er lige nu 16 udtag til, at man kan oplade sin elbil, imens man er på Bakken, dog kan der være en lille forhindring i vejen. Det er nemlig kun, hvis man har Clever, at man kan oplade sin elbil lige nu. Dette skal dog ændres, fortæller Ole Andersen.

– Vi har 4 standere med 4 udtag i hver, så vi har 16, som vi har lavet sammen med Clever, og nu vil vi gerne prøve og udvide det, så vi får nogle flere standere ude på pladsen.

Og én ting er i hvert fald helt sikkert.

– Det bliver ikke Clever denne gang, fortæller Ole Andersen

Læs også: Stor stigning i antallet af elbiler: I Greve har man ikke »ambitioner på andres vegne«

Træt af Clever ladestandere

Elbiler i Danmark
Ved årsskiftet i 2023 var der registreret 112.700 elbiler i Danmark
Ved årsskiftet 2024 var der registreret 200.100 elbiler i Danmark
Det svarer til en stigning på 77,55%
Kilde: Danmarks Statestik

Iben Christensen, der ejer en elbil, er træt af at se ladestandere fra Clever over alt, og kan finde på at fravælge steder, der kun har samarbejde med dem, fortæller hun.

– Der er så mange steder, hvor de samarbejder med Clever, og kun Clever. Så kan jeg måske finde en ladestander lidt væk, som passer til det abonnement, som jeg har, men det er også besværligt. Men jeg er jo nødt til at kunne lade min bil, så jeg kan komme væk fra stederne igen.

Iben Christensen kunne godt overveje at tage på Bakken, når de får deres nye ladestandere op, men hun bliver ikke lokket dertil alene af den grund.

– Det er ikke fordi, at vi bliver lokket de steder hen, der får nye ladestandere, men jeg kunne godt finde på at tage mine børn med derhen, når de får deres nye standere op.

Mere bæredygtighed på Bakken

Det er ikke kun ladestandere, som er i støbeskeen hos Bakken. Forlystelsesparken vil nemlig gerne være mere bæredygtige på flere punkter.

– Vi kigger hele tiden på, hvordan vi kan spare energi. Vi er jo en rimelig stor energiforbruger, vi har jo meget el og så videre. Vi ser for eksempel på, hvordan vi kan arbejde med led-lys og så videre, så vi sparer en del el herude, siger Ole Andersen, administerende direktør på Bakken.

Læs også: Her er elbiler led i klimaneutralitet i 2045

Men udskiftning af pærer er ikke eneste projekt, som Ole Andersen har planer om.

– Vi kigger også ind i solcelleprojekter, og hvordan vi eventuelt kan få dem integreret herude på Bakken, fortæller Ole Andersen.

Sådan gjorde vi: Journalisten så en pressemeddelse fra Bakken omkring nye ladestandere, hvorefter hun tog kontakt til den administerende direktør Ole Andersen. Derefter fik hun fat på en elbilejer igennem Facebook, som ville udtale sig omkring dette emne.