Livredderskoler for børn skal mindske drukneulykker

Børn skal lære at færdes på standen Foto:Barbara L. Hanson, Flickr
Børn skal lære at færdes på standenFoto:Barbara L. Hanson, Flickr 

Når turen går til stranden til sommer, vil flere hundrede børn få mulighed for at lege Baywatch og lære at færdes trygt ved vandet.

Hen over sommeren afholder DGI nemlig Ocean Rescue Camp, som et alternativ til de klassiske sommercampingsture, vi kender til. Formålet med lejren er, at vi skal undgå drukneulykker, siger Henrik Østergaard Svejstrup, Idrætskonsulent hos DGI svømning.

– Børnene kommer til at lære, hvordan de skal færdes på strande, ved og i vand. Vi vil lære dem de gode gamle fif. Eksempelvis vil vi lære dem, at de ikke skal gå længere ud, end hvor vandet rammer navlen, og, at de ikke skal både alene. De vil lære, hvordan de skal være sammen i par, så at de kan hjælpe hinanden, siger Henrik Østergaard Svejstrup.

Og vi vil printe sikkerhed ind i børnene, så det ikke kommer ulykker.
Henrik Østergaard Svejstrup, Idrætskonsulent hos DGI svømning

LÆS OGSÅ: Den sure bademester skal være høflig

Børnene lærer meget

Chef for Livredningstjenesten i Nordsjælland, John Mogensen, siger, at Ocean Rescue Camp lærer børn, hvordan de skal opføre sig på stranden. De går ikke i panik, hvis de pludseligt bliver fanget i strøm, nede ved stranden.

– De børn, der har været på den her camp ved, hvordan de skal agere, hvis der skulle ske noget. De ved, hvad et hestehul er, de kan fortælle deres kammerater om, hvad et hestehul er. De ved, hvad man gør, skulle man være så uheldig at gå hen og blive fanget i et hestehul. De lærer at slappe af, de lærer, at ikke gå i panik, udtaler John Mogensen.

Fakta om Ocean Rescue Camp

  • Der der bliver arrangeret 33 Ocean Rescue Camp
  • Den første camp er den 6 juni og den sidste er den 3. august
  • DGI har ansvaret for Ocean Rescue Camp
  • Det koster fra 450 kr. til 1.295 kr
  • Alderen varierer fra 8 til 18 år

Kilde: dgi.dk

Jo flere, jo bedre

DGI har ikke de præcise tal på, hvor mange der kommer til at deltage, da det stadigt er muligt at tilmelde sig, siger Henrik Østergaard Svejstrup, men der kommer mange børn.

– Vores mål er, at et sted i mellem 700-800 børn i alderen 8-18 år, kommer i gennem vores Ocean Rescue Camp til sommer. Børn kan godt lide at komme ned til stranden, når det bliver varmt, så de kan bade og lege. Vi vil printe sikkerhed ind i børnene, så det ikke kommer ulykker, Henrik Østergaard Svejstrup.

LÆS OGSÅ: Gå nøgen i svømmehallen