Mange danskere kender ikke til ny cykellygtelov

Hvis du ikke ved, at der træder en ny lov i kraft om cykellygter fra den 1. november i år, er du ikke alene. I følge en undersøgelse foretaget af forsikringsselskabet Codan, er 8 ud af 10 danskere uvidende om den kommende ændring i loven om cykellygter. Cykellygterne skal fremover monteres så de lyser direkte frem og bagud. De må altså ikke dingle og lyse ned på stien, som de gør på mange cykler i dag.

Underdirektøren for Rådet for Sikker Trafik, Karina Petersen, er dog ikke bekymret for danskernes manglende kendskab til cykellygteloven. Hun mener heller ikke, det er nødvendigt med en større kampagne, for at informere borgerne.

”Det har ikke været vores vurdering, at der er behov for en landsdækkende kampagne, som da klippekortet på kørekortet blev indført. Vi har nogle pressetiltag på Go’ Morgen Danmark og TV2 Lorry på vej, og det er her mange danskere får deres information”, siger hun.

”Man kan også finde informationer om ændringerne på vores website, og vi har vurderet, at det vi gør er dækkende”, tilføjer Karina Petersen.

Cylistforbundet: Vi er fortrøstningsfulde

Frits Bredal, der er kommunikationschef for Cyklistforbundet, mener heller ikke, at det er et stort problem, at så mange endnu ikke er bekendte med det kommende forbud af de dinglende lygter.

”Der er tale om en lille justering af reglerne, og lysene skal nu være kraftigere og sikrere. Det skal folk nok blive opmærksomme på. Det er en glidende overgang, ” siger han.

”Vi udsendte en pressemeddelelse om ændringen i morges og har også vores årlige landsdækkende kampagne LYS PÅ – med Ludvig for alle fjerde klasser, så vi er også fortrøstningsfulde”, siger Frits Bredal.

Codans undersøgelse er lavet af YouGov og dataen er indsamlet i perioden 1.-4. oktober 2012. Undersøgelsen er gennemført blandt danskere i alderen 15-64 år.