Overraskende resultater: Færre unge i trafikuheld

SONY DSC
Færre unge kommer ud i trafikuheld.
www.morguefile.com

Unge mellem 18-24 år har længe været den mest repræsenterede gruppe, når der er tale om trafikuheld og dræbte i trafikken. Tallene har dog det seneste år været faldende, og selvom tallene stadig opdateres, ligner det, at året 2013 bliver året med færrest unge i trafikuheld.

Ifølge Lars Olsen, der er projektleder for Rådet for Sikker Trafik, er denne udvikling en meget positiv ting.

–  Jeg tror af det her knæk på kurven, kan være starten på en nedadgående tendens. Det er en meget positiv udvikling.

Det er relativt bemærkelsesværdigt, at vi har haft en generel stigning af ulykker i 2013 sammenlignet med 2012, og alligevel lader det til, at unge har fået et fald i dræbte og alvorligt tilskadekommende – Lars Olsen projektleder for Rådet for Sikker Trafik

 

Læs også: Sikker trafik: Pas på traktore og gyllespredere 

Flere uheld, men færre med unge

Ifølge Danmarks statistik viser de seneste målbare tal i 2012-2013, at der var 3778 personskader.  Dette tal er et af de højere sammenlignet med 2011. Overraskende viser tallene, at selvom der har været flere skader, så er der færre med unge, der er indblandet. Dette er ifølge Lars Olsen en uventet observation.

–  Det er relativt bemærkelsesværdigt, at vi har haft en generel stigning af ulykker i 2013 sammenlignet med 2012, og alligevel lader det til, at unge har fået et fald i dræbte og alvorligt tilskadekommende.

Han fortsætter

–  Det, vi kan se blandt de yngste, er, at der ikke er nogle 15-17-årige for eksempel er blevet drabt i knallertulykker i 2013, som det ser ud nu.

Læs også: Ny forskning skal gøre trafikken mere sikker

Ung trafikant: ”Jeg tænker meget over konsekvenserne”

Lars Olsen regner med at deres arbejde i Rådet for Sikker trafik hjælper, og ifølge  Frederick Skov, der er 22 år gammel og har haft kørekort i 4 år, tænker han meget over, hvad et uheld kan medføre.

–  Jeg tænker mest på den skade jeg kan forvolde andre og ikke så meget mig selv. Jeg tænker meget over konsekvenserne, siger han.