Nicolas Bro svarer på alt

Nicolas Bro, der stiller op til Ask Me Anything på www.reddit.com/r/Denmark
Nicolas Bro stiller op til Ask Me Anything på www.reddit.com/r/Denmark

Skuespilleren Nicolas Bro tilbragte i går aftes to timer på hjemmesiden reddit, hvor han svarede på spørgsmål fra nysgerrige danskere. Det er ikke ofte, der er en ren dansk Ask Me Anything (AMA).

– Fordelen ved at lave en Ask Me Anything-kampagne er, at man kan indgå i en direkte dialog med andre dødelige mennesker. Det bliver ikke redigeret af fx en journalist, spindoktor eller andre meningsdannere, forklarer Ib Tunby Gulbrandsen, der er adjunkt i kommunikation ved Roskilde Universitet.

Det siger jeg her officielt: Det bliver sindssyg godt!
Nicolas Bro om filmen Mænd og Høns

Spørgsmålene var meget blandede, men omhandlede bl.a. hvilken rolle, han har været mest ked af ikke at få.

– Jeg fik ikke lov. Jeg gik til prøver på teater om dagen, og så tilbød Anders Thomas Jensen en lille rolle i Blinkende Lygter. Men jeg fik ikke lov at til tage rollen på grund af mit arbejde på teateret, skriver Nicolas Bro på reddit.

Mange spurgte også ind til hans oplevelser med både Steven Spielberg-produktionen War Horse og hans oplevelser med de nye serier 1864 og Bankerot. Nicolas Bro beskriver, hvor fascinerende det er at arbejde med en instruktør som Steven Spielberg, men at siden han har fået barn, er det besværligt at skulle tænke på Hollywood.

Se også: Nicolas Bro på reddit

– Jeg var 6 år gammel og sov med tegneserien om natten ved siden af mig – ikke noget med at krølle den. Så den var der lige, når jeg vågnede, skriver Nicolas Bro, da han bliver spurgt ind til sin første oplevelse med tegneserier, der stadig er en passion for skuespilleren.

Da han bliver spurgt ind til, hvilke forventninger man skal have for hans næste film, viser skuespilleren enorm entusiasme.

– I skal glæde jer til februar. Det bliver rigtig godt. Det siger jeg her officielt: Det bliver sindssyg godt!, skriver Nicolas Bro om filmen Mænd og Høns, der udkommer til februar.

 

Hvad er reddit?
– Et socialt medie, hvor man kan dele links til andre sider
– Styret af “karma”, der er styret af up- og downvotes
– Kalder sig selv “internettets forside”
– Har mange mindre sider for specifikke interesser

Et win-win reklamestunt

Ib Tunby Gulbrandsen forklarer, hvordan en Ask Me Anything-kampagne er et reklamestunt, hvor alle vinder. Reddit arrangerer ofte Ask Me Anything med alt fra politikere og skuespillere til videnskabsmænd og mediefolk.

– Især som politiker er der en distance imellem dig og den enkelte borger, så her er en mulighed for at danne direkte dialog. Ulempen er resultatet af fordelen. Det er ufiltrerede spørgsmål, hvor man kan risikerer at få ufine spørgsmål, man ikke er forberedt på, forklarer Ib Tunby Gulbrandsen.

Han nævner, at Woody Harrelson lavede en Ask Me Anything, hvor han nægtede at svare på spørgsmål, der ikke var angående hans nyeste film. Han forklarer, at det kan være svært at diktere en dagsorden, når man taler i et åbent forum.

– Så har det nok modsatte effekt, understreger Ib Tunby Gulbrandsen.

Læs også: Alt er til salg på det hemmelige internet

Fordelen ved reddit er, at det kommer ud til mange, der ellers ikke vil dukke op til konferencer eller andre steder, hvor man ellers kan møde en kendt eller en politiker. Det er dog ikke kun den dødelige borger, der får noget ud af eventet.

– Han skal vedligeholde sit image og sin genkendelighed. Det kan man igennem sådan en kampagne. Jo mere folk kan genkende hans navn, jo mere interessant er han for et teater eller en filmproducent. Det er af samme grund, kendte stiller op til mange programmer på tv, siger Ib Tunby Gulbrandsen, der ikke er i tvivl om, at det er et professionelt værktøj for Nicolas Bro.